Τέλος στις εκδόσεις “R” της Jaguar

11:47 4/4/2018 - Πηγή: NewsAuto

Τα μοντέλα απόδοσης της Jaguar με τον κωδικό «R» θα μπορούσαν σύντομα να καταργηθούν. Ο διευθυντής σχεδιασμού της Jaguar SVO, Wayne Burgess, δήλωσε ότι οι επιδόσεις των μοντέλων R και SVR ανταγωνίζονται μεταξύ τους και οι ομοιότητες μεταξύ των δύο θα μπορούσαν να προκαλέσουν σύγχυση στους εν δυνάμει πελάτες.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ([email protected])

«Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, η Jaguar

είναι μια αρκετά μικρή μάρκα και πιθανώς στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αρκετός χώρος σε κάθε μοντέλο να έχει από μια έκδοση R αλλά και μια SVR», δήλωσε ο Wayne Burgess, διευθυντής σχεδίασης της Jaguar SVO. «Ανακαλύψαμε πως η F-Type R και η F-Type SVR ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Η αλήθεια είναι ότι η F-Type R είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο και από μια οπτική, η έκδοση SVR έχει έναν δύσκολο αντίπαλο αφού η R βρίσκεται στην πρώτη γραμμή».

Επί του παρόντος, η Jaguar προσφέρει εκδόσεις S, R και SVR τα οποία υποδηλώνουν μοντέλα σπορ υψηλής απόδοσης στη γκάμα της. Η εξάλειψη της έκδοσης «R» θα επιτρέψει στο εμπορικό σήμα SVR να καταλάβει το χώρο με το απαραίτητο σπορ φωτοστέφανο. Η αλλαγή στην εξάλειψη των μοντέλων R είναι εμφανής στο νέο SUV την F-Pace, η οποία προσφέρεται μόνο στις εκδόσεις S και SVR. Η SVR F-Pace αξιοποιεί έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα V8 5,2 λίτρων.

«Θα προτιμούσαμε να έχουμε ως σπορ ορόσημο τη σειρά SVR χωρίς κάποιο R μοντέλο – αυτός είναι καλύτερος τρόπος να κάνουμε πράγματα», πρόσθεσε ο Burgess. Μόνο έτσι το λογότυπο θα λάμψει πραγματικά. Μπορείτε να δείτε το δίλημμα που έχουμε στο παράδειγμα της F-Pace». Η Jaguar δεν έδωσε πάντως καμία ένδειξη ότι τα μοντέλα R μπορεί να εξαφανιστούν από τη σειρά της. Ωστόσο, δεδομένου ότι η F-Pace δεν έχει τέτοιο μοντέλο, το τέλος των Jaguar R θα μπορούσε να είναι πιο κοντά από ότι συνειδητοποιούν οι άνθρωποι της φίρμας.

Keywords
Τυχαία Θέματα