Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Porsche Taycan

13:00 1/8/2018 - Πηγή: NewsAuto

Η Porsche είχε βάλει ως στόχο για την Taycan μια απόδοση ισχύος της τάξης των 600 ίππων, αυτονομία κοντά στα 500 χιλιόμετρα. Τώρα που πλησιάζει το λανσάρισμα του αυτοκινήτου, οι στόχοι φαίνεται πως επιτεύχθηκαν.

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Η αποκάλυψη του πρωτοτύπου έγινε το 2015 και έκτοτε, με περισσότερα από 100 αυτοκίνητα που έχει κατασκευάσει η Porsche για τις ανάγκες

των δοκιμών και της εξέλιξης του μοντέλου, έχει φτάσει όπως όλα δείχνουν στα επιθυμητά αποτελέσματα. Με τη χρήση συσσωρευτών Ιόντων- Λιθίου και δύο κινητήριες μονάδες ανά άξονα τροχών, οι 600 ίπποι της Taycan δίνουν εξαιρετικές επιδόσεις στο δρόμο.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Porsche, τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε λιγότερο από 3,5” και τα 200 χλμ./ώρα από στάση σε λιγότερο από 12”. Η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα. Σημαντικό επίσης είναι και το ότι με 4 λεπτά φόρτισης χάρη στις εξελιγμένες μπαταρίες του αυτοκινήτου και χρησιμοποιώντας τον προβλεπόμενο ταχυφορτιστή, ο οδηγός «κερδίζει» 100 χιλιόμετρα αυτονομίας, ενώ με 15 λεπτά φόρτισης (από άδειο) μπορεί να καλύψει σχεδόν 400 χιλιόμετρα. Για να μην είναι θεωρητικά τα παραπάνω νούμερα, η Porsche σκοπεύει να φτιάξει εκτενές δίκτυο με τους δικούς της φορτιστές. Σε πρώτη φάση, έχει ήδη ληφθεί η απόφαση για τοποθέτηση 500 μονάδων στις ΗΠΑ μέσα στο 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα