Τα highlights της νέας Skoda Octavia RS

Η Skoda αποκάλυψε τις πρώτες πικάντικες λεπτομέρειες για τη νέα επερχόμενη Octavia RS. Το νέο σπορ μοντέλο της φίρμας προσπαθεί να συνδυάσει την παράδοση με την καινοτομία, σε ένα πακέτο που περιλαμβάνει ποιότητα, πρακτικότητα και κυρίως καυτές επιδόσεις.

Τα μαύρα στοιχεία του αμαξώματος αλλά και ο σπορ σχεδιασμός στο εσωτερικό αποτίουν φόρο τιμής στην ιστορία του τμήματος RS, ενώ ο πρώτος plug-in

υβριδικός κινητήρας που διαθέτει μοντέλο της Skoda δείχνει το δρόμο προς ένα βιώσιμο μέλλον. Η μαύρη μάσκα, η δυναμική εμπρός ποδιά με τις εισαγωγές αέρα καθώς και τα πίσω αεροδυναμικά πτερύγια και ο διαχύτης την αναγνωρίζουν άμεσα από την υπόλοιπη σειρά. Ο σχεδιασμός των μαύρων ζαντών αποκαλύπτει τις κόκκινες δαγκάνες φρένων. Η πίσω πόρτα είναι εφοδιασμένη με μαύρο RS σπόιλερ, ενώ η έκδοση Combi διαθέτει σπόιλερ οροφής βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος.

Στο κυρίως μαύρο εσωτερικό, ξεχωρίζουν οι αντίθετου χρώματος ραφές καθώς και το δερμάτινο σπορ τιμόνι. Για πρώτη φορά σε ένα μοντέλο RS η δυναμική απόδοση εξασφαλίζεται από ένα plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Ένας βενζινοκινητήρας 1.4 TSI και ένας ηλεκτροκινητήρας ισχύος 85 kW αποδίδουν συνδυαστική ισχύς 245 ίππους με μέγιστη ροπή 400 Nm και εκπομπές CO2 περίπου στα 30 g/km στον κύκλο WLTP. Επιπλέον, η νέα Octavia RS μπορεί να καλύψει έως και 55 χιλιόμετρα αποκλειστικά με ηλεκτρική λειτουργία, με μηδενικές δηλαδή εκπομπές. Από την άλλη, όπως αναμενόταν, μια σπορ ρυθμισμένη ανάρτηση δικαιώνει τα λογότυπα RS εξασφαλίζοντας τον δυναμικό χειρισμό.

Παράλληλα με την κορυφαία έκδοση της Octavia RS, η Skoda θα προσφέρει επίσης και μια πιο ήπια έκδοση. Αυτή θα διαθέτει επίσης υβριδικό σύστημα κίνησης plug-in ο οποίος σε συνδυασμό με τον 1.4 TSI βενζίνης αποδίδει 204 ίππους με ροπή 350 Nm. Θα διατεθεί στις εξοπλιστικές εκδόσεις Ambition και Style και θα υιοθετεί μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης με χωρητικότητα 37 Ah και ενεργειακό περιεχόμενο 13 kWh. Όπως και η ισχυρότερη αδελφή της, η συγκεκριμένη Octavia μπορεί να φορτιστεί άνετα στο σπίτι από πρίζα ρεύματος 230 volt.

The post Τα highlights της νέας Skoda Octavia RS appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα