Συνεργασία Toyota και Panasonic για κατασκευή μπαταριών

22:04 7/2/2020 - Πηγή: NewsAuto

Δύο από τις σημαντικότερες εταιρείες-κολοσσούς παγκοσμίως, οι Toyota και Panasonic αποφάσισαν την από κοινού εξέλιξη και κατασκευή μπαταριών για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Η νεοσύστατη εταιρεία «Prime Planet Energy & Solutions» θα αναλάβει από

τον προσεχή Απρίλιο την κατασκευή πρισματικών μπαταριών που θα διατεθούν όχι μόνο στην Toyota, αλλά και σε διάφορες άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Η Toyota κατέχει το 51% των μετοχών της συγκεκριμένης εταιρείας, με την Panasonic να έχει το υπόλοιπο 49%, ενώ θα δημιουργηθούν 5.100 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 2.400 θα εργάζονται στη μονάδα κατασκευής της Κίνας. Για την Panasonic δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων, καθώς υπήρξε προμηθευτής των κυλινδρικών μπαταριών που χρησιμοποιεί η Tesla στα μοντέλα της. Οι άνθρωποί της θεωρούν ότι οι πρισματικές μπαταρίες (με χαρακτηριστικά την ημίσκληρη πλαστική θήκη με τους μεγάλους ακροδέκτες) θα αποτελέσουν το είδος των μπαταριών που θα χρησιμοποιηθούν ευρέως στην αυτοκινητοβιομηχανία για ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο Τύπου «Η κοινοπραξία, που ανακοινώθηκε από τις Toyota και Panasonic, θα εξελίσσει υψηλά ανταγωνιστικές και ασφαλείς μπαταρίες, με εξαιρετική ποιότητα (από πλευράς χωρητικότητας, απόδοσης, διάρκειας κλπ), καθιστώντας δυνατή τη χρήση από όλους τους πελάτες».Τέλος, να αναφερθεί ότι η Panasonic ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Toyota από το 1996, προκειμένου να εφοδιάσει το πρώτο υβριδικό μοντέλο ευρείας παραγωγής (Prius) με μπαταρίες.

The post Συνεργασία Toyota και Panasonic για κατασκευή μπαταριών appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα