Συνεργασία Honda – General Motors
Οι δύο εταιρείες αποκάλυψαν ότι θα θα αναπτύξουν από κοινού οχήματα στη Βόρεια Αμερική.
Ο κορωνοϊός έχει αλλάξει ριζικά όλα τα επενδυτικά πλάνα των αυτοκινητοβιομηχανιών καθώς το lockdown σε αντιπροσωπείες και εργοστάσια μείωσε δραματικά τις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων. Παράλληλα η συνέχιση εξάπλωσης της πανδημίας ανάγκασε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες να εξετάζουν συνεργασίες και συμμαχίες με βασικό στόχο την εξοικονόμηση πόρων ώστε να μειωθούν οι ζημιές που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός.
Σύμφωνα με δημοσίευμα
Η Honda και η GM ανέφεραν ότι σκοπεύουν να μοιραστούν κοινές πλατφόρμες οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρικών και εσωτερικών συστημάτων και ανακοίνωσαν ότι σύντομα θα δημοσιευθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την αναμενόμενη εξοικονόμηση κόστους. Οι πληροφορίες που δημοσίευσε το Reuters, αναφέρουν ότι η εξοικονόμηση θα αφορά σε κάποια δισεκατομμύρια δολάρια για κάθε εταιρεία.
Η συνεργασία αντιπροσωπεύει μια σημαντική επέκταση των υπαρχουσών συνεργασιών μεταξύ των δύο εταιρειών σε ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα, τεχνολογία συνδεδεμένων οχημάτων και κυψέλες καυσίμου. Η Honda είναι επενδυτής στην Cruise, την επιχείρηση αυτόνομης οδήγησης που κατέχει την πλειοψηφία η GM.
Η GM και η Honda να υπενθυμίσουμε ότι τον Απρίλιο είχαν ανακοινώσει ότι θα αναπτύξουν από κοινού δύο νέα EV για τη Honda και σχεδιάζουν να διερευνήσουν περισσότερους τρόπους για να επεκτείνουν τη συμμαχία τους. Έχουν ήδη συνεργαστεί για το σχεδιασμό ενός αυτόνομου οχήματος που ονομάζεται Cruise Origin, και επίσης συνεργάζονται στις κυψέλες καυσίμου και στις μπαταρίες.
Η Honda παρέμεινε εδώ και χρόνια σε μεγάλο βαθμό ανεξάρτητη, αποφεύγοντας συγχωνεύσεις στον κλάδο. Ωστόσο, η συμμαχία GM θα της δώσει οικονομίες κλίμακας που δεν μπορεί να επιτύχει μόνη της, δήλωσε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Honda, Seji Kuraishi. Η Βόρεια Αμερική είναι η μεγαλύτερη αγορά της Honda και η δεύτερη μεγαλύτερη της GM, πίσω από την Κίνα.
Η GM και η Honda ανέφεραν ότι οι κοινές συζητήσεις για την ανάπτυξη θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2021.
Οι εταιρείες σχεδιάζουν να διερευνήσουν τις δυνατότητες κοινής χρήσης πλατφόρμας οχημάτων σε περισσότερα από τέσσερα βασικά τμήματα, όπως crossover και μεσαία φορτηγά, μαζί με συστήματα προώθησης, υπηρεσίες ψυχαγωγίας και σύνδεσης, προηγμένες δυνατότητες υποβοήθησης οδήγησης, συνδεσιμότητα οχημάτων και άλλες τεχνολογίες. Θα συνεργαστούν επίσης στην αγορά.
Η συμφωνία σηματοδοτεί ένα άλλο ορόσημο στην ενοποίηση της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς οι πιέσεις για τη μείωση των εκπομπών και τη μετάβαση προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (EV) περιορίζουν το κεφάλαιο και τους πόρους ακόμη και των μεγαλύτερων παικτών.
Να υπενθυμίσουμε πως προχωρά η συγχώνευση των ομίλων PSA και FCA από την οποία θα δημιουργηθεί η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.
Η Toyota επεκτείνει τους δεσμούς με μικρότερες ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Mazda και η Subaru.
Η Ford και η VW έχουν δημιουργήσει μια ευρεία συμμαχία που καλύπτει ηλεκτρικά και εμπορικά οχήματα και αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης.
Διαβάστε επίσης:
Αγόρασε online μεταχειρισμένο ΙΧ και ανακάλυψε ότι έχει… τρύπες!
Ποια εταιρεία έδωσε για… test-drive ηλεκτρικό λεωφορείο στην ΟΣΥ
Τα ΚΤΕΛ αποφασίζουν αν τα μικρά παιδιά θα πληρώνουν εισιτήριο!
The post Συνεργασία Honda – General Motors appeared first on NewsAuto.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsAuto
- Τελευταία Νέα NewsAuto
- Συνεργασία Honda – General Motors
- Η νέα επαγγελματική έκδοση του Land Rover Defender
- Briatore: «Αυτή δεν είναι Ferrari»
- Renault: H Formula 1 μας μαθαίνει οικονομία στο Clio
- Η premium πλατφόρμα ψυχαγωγίας του Audi A3 Sportback
- Το αφεντικό της VW παραδέχεται πως οδήγησε το Tesla Model Y
- Πάρκαρε το αυτοκίνητό του σε πλατεία και έριξαν μπετό στις ρόδες (video)
- DTM Άσεv: Νίκη-έκπληξη για van der Linde
- Απόβαση στην Ευρώπη για τη Genesis
- Γερμανικό περιπολικό “έφαγε” κλήση από Έλληνα αστυνομικό
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Rocket Bunny bodykit για τη νέα Corvette
- Ο CEO της VW οδήγησε το Tesla Model Y και το χαρακτηρίζει ως σημείο αναφοράς
- BMW M2 CS Vs Porsche Cayman 981 GT4 σε κόντρα στην ευθεία
- 500.000 Leaf κατασκεύασε μέχρι σήμερα η Nissan
- Η Ford ετοιμάζει το επταθέσιο Kuga
- McLaren 620R R Pack
- Κόρινθος: Πάρκαρε το αυτοκίνητό σε υπό κατασκευή πλατεία και έριξαν τσιμέντο γύρω από αυτό
- Milestones 2010-2020: Citroen - Νέα ταυτότητα, παραδοσιακές αξίες
- 10 Χρόνια GOCAR: Οι καλύτερες 10 φωτογραφίες… ανάμεσα σε ...
- Επεκτείνεται η Αττική οδός προς Ραφήνα, Βουλιαγμένης και Εθνική Οδό



