Πως πηγαίνει ο Lauda; – Του έδιναν μόλις μία εβδομάδα ζωής

08:25 7/8/2018 - Πηγή: NewsAuto

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από την Αυστρία, σχετικά με την πορεία της υγείας του Niki Lauda. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αναρρώνει από επέμβαση μεταμόσχευσης πνεύμονα!

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η γρίπη από την οποία ο Αυστριακός προσβλήθηκε ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά του στην Ισπανία, εξελίχθηκε σε βαριάς μορφής πνευμονία. Μάλιστα, σύμφωνα με την oe24.at, οι γιατροί του έδιναν μόλις μία εβδομάδα ζωής.

Ωστόσο βρέθηκε μόσχευμα και την Πέμπτη ο μη-εκτελεστικός

αντιπρόεδρος της ομάδας Formula 1 της Mercedes, υποβλήθηκε σε επέμβαση μεταμόσχευσης. Το Σάββατο ξύπνησε από το τεχνητό κώμα και πλέον αναρρώνει, με τους γιατρούς να κρίνουν την πορεία της υγείας του πολύ ικανοποιητική, ενώ αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου AHK της Βιέννης ανέφερε: «Μετά την επέμβαση υπάρχει διαρκής βελτίωση. Όλα τα όργανα λειτουργούν καλά. Ο ασθενής θα συνεχίσει να δέχεται τη φροντίδα του ιατρικού επιτελείου του νοσοκομείου μας μέχρι να αναρρώσει πλήρως».

Δεν δόθηκε συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας αλλά εκτιμάται πως θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες. Πρέπει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο νοσοκομείο πραγματοποιούνται 120 μεταμοσχεύσεις πνευμόνων το χρόνο, και πως το πρόβλημα αυτό δεν σχετιζόταν με την αδυναμία των πνευμόνων του Lauda μετά τη μάχη του με τη φωτιά στο τρομακτικό ατύχημά του στο Νόρντσλαϊφε το 1976.

Keywords
Τυχαία Θέματα