Στο μισό ο χρόνος φόρτισης από το νέο δίκτυο της Tesla (+video)

12:05 9/3/2019 - Πηγή: NewsAuto

Στο μισό αναμένεται να μειώσει τον απαιτούμενο χρόνο φόρτισης το νέο δίκτυο V3 Supercharging Network της Tesla.

Η τρίτη γενιά του δικτύου φόρτισης της Tesla υπόσχεται την επίτευξη αυτονομίας που ξεπερνά τα 1.400 χιλιόμετρα για φόρτιση μίας ώρας. Το V3 Supercharging Network βασίζεται σε μια εντελώς νέα

αρχιτεκτονική η οποία αξιοποιεί μονάδες φόρτισης με ισχύ 1MW και οι οποίες μπορούν να προσφέρουν παροχή έως 250kW ανά αυτοκίνητο.

Σε αντίθεση με τους υπάρχοντες ταχυφορτιστές η νέες μονάδες δεν θα μεταβάλλουν την ισχύ της παροχής τους και επομένως το χρόνο που απαιτείται εάν έχουν συνδεδεμένα περισσότερα από ένα αυτοκίνητα. Αντίθετα θα προσφέρουν σε κάθε αυτοκίνητο την μέγιστη παροχή που μπορεί να υποστηρίξει η μπαταρία του.

Σύμφωνα με την Tesla το Model 3 Long Range θα μπορεί σε μόλις 5 λεπτά να φορτιστεί για αυτονομία 120 χιλιομέτρων κάτι που σημαίνει πως η φόρτιση 1 ώρας αντιστοιχεί αριθμητικά σε περισσότερα από 1.400 χιλιόμετρα. Η βελτίωση που θα προσφέρει το νέο δίκτυο αναμένεται να μειώσει σχεδόν στο μισό το χρόνο φόρτισης και έτσι ένα αυτοκίνητο θα μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε περίπου 15 λεπτά.

Επιπλέον η Tesla αναμένεται να παρουσιάσει μια νέα λειτουργία με την ονομασία On-Route Battery Warmup. Αυτή θα προετοιμάζει τις μπαταρίες για φόρτιση φέρνοντας τες στην κατάλληλη θερμοκρασία κάθε φορά που η πλοήγηση του αυτοκινήτου θα έχει προορισμό ένα σταθμό ταχυφόρτισης. Με αυτό τον τρόπο ο χρόνος φόρτισης αναμένεται να μειωθεί επιπλέον περίπου κατά 25%. Τέλος η Tesla ανακοίνωσε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ξεκλειδώσει την παροχή των 145kW στους περίπου 12.000 ταχυφορτιστές V2 που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

The post Στο μισό ο χρόνος φόρτισης από το νέο δίκτυο της Tesla (+video) appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα