Στη McLaren ο Lando Norris

Ο πρωταθλητής της Ευρωπαϊκής Formula 3 και νικητής του βραβείου McLaren Autosport BRDC Young Driver Award το 2016, Lando Norris, ανακοινώθηκε ως τρίτος οδηγός και επίσημος δοκιμαστής της McLaren F1 Team για το 2018!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο 17χρονος

θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του βρετανικού μηχανοκίνητου αθλητισμού ενώ παρότι ο ρόλος δεν αφορά συμμετοχή σε Grand Prix, τη σημασία του υπογραμμίζει το γεγονός πως αντικαθιστά τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Jenson Button!

«Οι τελευταίοι 12 μήνες αποτέλεσαν ένα απίστευτο ταξίδι για εμένα. Απόλαυσα κάθε λεπτό και αυτή η ανακοίνωση αποτελεί το ιδανικό φινάλε στη σεζόν για εμένα. Ανυπομονώ να βοηθήσω την ομάδα, αρχής γενομένης από τις δοκιμές ελαστικών που θα γίνουν στο Ιντερλάγκος. Έχουμε δύο σπουδαίους οδηγούς, τους Fernando Alonso και Stoffel Vandoorne και θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω στην προσπάθεια της ομάδας να επιστρέψει στην κορυφή», είπε ο Norris.

Παράλληλα θα συνεχίσει να αγωνίζεται σε μικρότερες κατηγορίες, ώστε να «εξελιχθεί» και ο ίδιος περισσότερο σαν οδηγός. Ωστόσο ακόμα δεν έχει ξεκάθαρο πλάνο, με τη Formula 2 και τη Super Formula στην οποία αγωνιζόταν πέρυσι ο Vandoorne να αποτελούν τις βασικές επιλογές του.

«Ο Lando έρχεται με υψηλά επίπεδα ταλέντου, φιλοδοξίας και ικανότητας. Είναι δική μας δουλειά πλέον να τον βοηθήσουμε να εξελιχθεί και να τον βοηθήσουμε να εστιάσει εκεί που πρέπει. Θα έχει πολλές ευκαιρίες για να παρατηρεί, να μαθαίνει αλλά και να συμμετέχει μέσα στο 2018. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε πως θα είναι πλήρως προετοιμασμένος να αντικαταστήσει αν χρειαστεί έναν εκ των Fernando ή Stoffel», είπε ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Eric Boullier.

O Norris που από τον περασμένο Φεβρουάριο έγινε μέλος της junior ομάδας της McLaren, οδήγησε για αυτή στις δοκιμές εξέλιξης που έγιναν τον Αύγουστο στην πίστα του Χανγκαρόρινγκ. Εκεί σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της δεύτερης ημέρας του τεστ.

Όσο για τον τίτλο στη Euro F3, ήρθε με την Carlin και μέσω 9 νικών, 8 pole position και 20 παρουσιών στο βάθρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα