Στα σκαριά το Hyundai i20N

09:49 8/1/2020 - Πηγή: NewsAuto

Στις ΗΠΑ το Hyundai Veloster N είναι ένα hot hatchback με έως και 275 ίππους. Στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές εκτός Αμερικής, η Hyundai διαθέτει το i30 N με 275 ίππους. Αλλά σε καμία αγορά δεν προσφέρει η εταιρεία μια επιλογή καυτού hatchback κάτω από αυτό, ένα ισχυρό i20N.

Με ένα καινούργιο

Hyundai i20 να έχει πάρει το δρόμο του στην Ευρώπη, η σπορ έκδοσή του δεν απέχει αρκετά. Έχουμε ήδη δει φωτογραφίες του πρωτότυπου i20 N στο Nurburgring. Ωστόσο, οι σχεδιαστές μας έδωσαν ζωή στο επερχόμενο ζεστό supermini μέσω του Photoshop. Το πρωτότυπο i20 N μοιράζεται πολλά κοινά με τα i30 N και Veloster N από τα οποία αντλεί έμπνευση. Η χρήση σπόιλερ από ανθρακονήματα, οι κόκκινες λεπτομέρειες και οι τροχοί 10 ακτίνων συντάσσονται με τη λογική του τμήματος N της Hyundai. Το i20 λαμβάνει επίσης μια μεγαλύτερη μάσκα, μια μικρή πίσω αεροτομή και πιο μεγάλες εισαγωγές αέρα.

Το επερχόμενο i20 N θα χρησιμοποιήσει πιθανώς μια έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα 1.6 λίτρων της εταιρείας. Στο Tucson, ο ίδιος κινητήρας παράγει μέχρι και 180 ίππους – αλλά αναμένουμε ότι η τελική απόδοση στο i20 N θα είναι κοντά στα 200 άλογα. Θα γνωρίζουμε περισσότερα όταν θα πλησιάζουμε στην επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου i20. Πάντως η ισχυρή έκδοση N θα καθυστερήσει λίγο να κάνει το ντεμπούτο της.

The post Στα σκαριά το Hyundai i20N appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα