Σπάνιο Peugeot 207 Spider εντοπίζεται στο Nurburgring (video)

Στο ιδανικό για το χαρακτήρα του περιβάλλον της πίστας και μάλιστα στο απαιτητικό Nurburgring εντοπίστηκε σε «χαμηλή πτήση» ένα σπάνιο κεντρομήχανο Peugeot 207 THP Spider

Όσο και αν τα διάφορα video που έχουμε δει από ανοιχτά στο κοινό track days στο Nurburgring

μας έχουν αποδείξει πως η διάσημη πίστα αποτελεί τόπο συγκέντρωσης των πιο σπάνιων οχημάτων στον πλανήτη, κάθε άλλο παρά συνηθισμένο είναι να βλέπουμε σε δράση ένα Peugeot 207 THP Spider.

Το κεντρομήχανο, αυστηρά διθέσιο roadster είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα αυτοκίνητα που έχουν παραχθεί από την Peugeot. Δημιουργήθηκε εξαρχής σαν ένα αγωνιστικό μοντέλο για μια σειρά πρωταθλημάτων ταχύτητας ενιαίου τύπου στη Γαλλία. Αν και το όνομα το συνδέει με το Peugeot 207 πρακτικά μιλάμε για ένα ειδικά εξελιγμένο μοντέλο με καθαρόαιμες αγωνιστικές προδιαγραφές και μόνο κοινό στοιχείο τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1.6 λίτρων ο οποίος ειδικά για την περίσταση έφθανε τους 210 ίππους.

Ωστόσο ο κινητήρας στο 207 Spider ήταν τοποθετημένος στο κέντρο και κινούσε τους πίσω τροχούς μέσω ενός αγωνιστικού κιβωτίου 6 σχέσεων της Sadev ενώ χάρη στη χρήση ενός ελαφρού χωροδικτυώματος και συνθετικών υλικών το συνολικό βάρος του αμαξώματος ήταν μόλις 720 κιλά όταν το 207 RC πλησίαζε τα 1.250 κιλά. Είναι λοιπόν προφανές πως πρόκειται για το ιδανικό αυτοκίνητο για ένα track day στην πίστα για κάποιον που θέλει να κινείται στο ρυθμό ή ακόμα και ταχύτερα από ικανότατα supercar παραγωγής όπως για παράδειγμα η Porsche 911 GT3. Το μόνο κακό είναι πως η Peugeot κατασκεύασε μόνο 50 αντίτυπα του 207 Spider οπότε αντιλαμβάνεστε γιατί είναι τόσο ξεχωριστό να βλέπουμε ένα τέτοιο αυτοκίνητο σε δράση.

Διαβάστε επίσης

Αναπαλαιώνοντας ένα Peugeot 205 GTi

Peugeot e-208: Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Peugeot: Online υπηρεσίες

The post Σπάνιο Peugeot 207 Spider εντοπίζεται στο Nurburgring (video) appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα