Σε ποια χώρα ξεκίνησε η Volvo τις online πωλήσεις αυτοκινήτων

08:06 3/5/2019 - Πηγή: NewsAuto

H Volvo ξεκίνησε τις online πωλήσεις αυτοκινήτων προσφέροντας μια νέα ασφαλής και εναλλακτική λύση για όσους αγαπούν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Μια νέα

πλατφόρμα online πωλήσεων αυτοκινήτων εγκαινίασε η Volvo στη Βρετανία η οποία προσφέρει ασφάλεια, ταχύτητα αλλά και άνεση για όσους θέλουν να επιλέξουν μέσω του Διαδικτύου το όχημά τους.

Η σουηδική εταιρεία επέλεξε το Ηνωμένο Βασίλειο για να εγκαινιάσει την νέα online πλατφόρμα της καθώς αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη αγορά της Volvo και παρακολουθείται στενά από τα στελέχη της εταιρείας.

«Έχουμε σαφή στοιχεία που δείχνουν ότι από όλες τις αγορές της Δυτικής Ευρώπης, οι καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν γενικά μεγαλύτερη τάση να αγοράζουν τα πράγματα στο Διαδίκτυο» επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στη Βρετανία Jon Wakefield.

Η online πλατφόρμα στη Βρετανία θα είναι η μόνη που θα προσφέρει τη δυνατότητα αγοράς αυτοκινήτου στους καταναλωτές ακόμη και μέσω χρηματοδότησης, την ανταλλαγή του παλαιού του οχήματος και όλα τα παραπάνω θα γίνονται με τη χρήση ηλεκτρονικών υπογραφών για την πλήρη εξακρίβωση της ταυτότητάς τους.

Και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες προσφέρουν υπηρεσίες online αγοράς αυτοκινήτων στη Βρετανία όπως η Hyundai, η Peugeot, η BMW και η Mitsubishi.

Οι ιδιώτες καταναλωτές αποτελούν ποσοστό λιγότερο από το 50% των συνολικών πωλήσεων της Volvo στη Βρετανία και το 90% από αυτούς αποκτούν το όχημά τους μέσω χρηματοδότησης αναφέρει ο Wakefield.

Η πλατφόρμα της Volvo προσφέρει τη δυνατότητα αποπληρωμής με μετρητά ή με δόσεις μέσω δανείου είτε μέσω προσωπικής μίσθωσης.

Η μίσθωση, επίσης γνωστή ως προσωπική σύμβαση μίσθωσης, έχει μετακινηθεί από το να είναι μόνο μορφή στόλου χρηματοδοτήσεως σε έναν που αγκαλιάζει και ιδιώτες αγοραστές. Η ανάπτυξή της έχει οδηγήσει στην αύξηση των τοποθεσιών συσσωρευτών κατά τη διάρκεια μίσθωσης προσφορών μίσθωσης για νέα αυτοκίνητα από μεσίτες χρηματοδότησης.

«Βλέπουμε μια μεγάλη ταλάντευση» στην προσωπική σύμβαση μίσθωσης, Wakefield είπε, προσθέτοντας ότι το 15 τοις εκατό των αυτοκινήτων της Volvo στο Ηνωμένο Βασίλειο αγοράζονται με ιδιωτική μίσθωση (χρονομίσθωση).

Ο αγοραστής εισάγει έναν ταχυδρομικό κώδικα και επιλέγει τους πλησιέστερους αντιπροσώπους. Η τιμή που εμφανίζεται ως μηνιαίο ποσό καταβολής σε περίπτωση απόκτησης μέσω προσωπικής μίσθωσης καθορίζεται από τον έμπορο. Οι πελάτες μπορούν να δουν πώς αλλάζει η μηνιαία τιμή όταν προστίθενται εξοπλισμός στο αυτοκίνητο.

Η πλατφόρμα προσφέρει επίσης μια εμπορική τιμή για ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που πιθανόν να έχει ο υποψήφιος αγοραστής η οποία μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Ο κ. Wakefield εκτιμά πως η κίνηση της εταιρείας στο Διαδίκτυο δεν σημαίνει τον… θάνατο των αντιπροσώπων καθώς όπως ξεκαθάρισε «χρειαζόμαστε τους φυσικούς εταίρους».

Πάντως ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές προσφέρουν τη δυνατότητα των online πωλήσεων αντί οι πελάτες να επισκέπτονται αντιπροσωπείες.

Ο όμιλος PSA στοχεύει στο στόχο των 100.000 online πωλήσεων μέχρι το 2021, από τις 6.000 πέρυσι, δήλωσε πρόσφατα ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Carlos Tavares.

The post Σε ποια χώρα ξεκίνησε η Volvo τις online πωλήσεις αυτοκινήτων appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα