Σε ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα στρέφονται οι Γερμανοί

Οι πωλήσεις βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων μοντέλων κατέγραψαν πτώση 17% και 12% αντίστοιχα.

Η Tesla, η Lexus, η DS και η Jaguar ήταν μεταξύ των εμπορικών σημάτων που κατέγραψαν τα υψηλότερα ποσοστά ανόδου στη Γερμανία τον Ιανουάριο τη στιγμή που οι συνολικές πωλήσεις σημείωσαν πτώση 7,3%. Οι συνολικές πωλήσεις ανήλθαν σε 246.300 μονάδες τον Ιανουάριο σύμφωνα με την επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε η αρμόδια Αρχή

για τα αυτοκίνητα KBA.

Οι πωλήσεις της Tesla κατέγραψαν άνοδο 168% και ανήλθαν σε 367 μονάδες ενισχυμένες από το Model 3. Η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να ανοίξει εργοστάσιο παραγωγής κοντά στο Βερολίνο τον Ιούλιο του 2021. Οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 61%, καταλαμβάνοντας το 3% του συνόλου της αγοράς. Οι πωλήσεις υβριδικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 103% καταλαμβάνοντας το 12,5% των πωλήσεων ενώ τα plug-in υβριδικά μοντέλα σημείωσαν άνοδο 307% καταλαμβάνοντας το 3,5% της αγοράς.

Οι πωλήσεις βενζινοκίνητων αυτοκινήτων κατέγραψε πτώση 17%, καταλαμβάνοντας ωστόσο το 51,5% της αγοράς. Οι πωλήσεις πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων επίσης κατέγραψαν μείωση 12% καταλαμβάνοντας το 32,6% του συνόλου των πωλήσεων.

Μεταξύ των εμπορικών σημάτων που σημείωσαν πολύ μεγάλο ποσοστό ανόδου ήταν η Lexus με 110%, η DS με 63%, η Jaguar με 63% και η Porsche με 53%. Τα κύρια εμπορικά σήματα της Γερμανίας είχαν επίσης θετικό πρόσημο με την BMW να καταγράφει άνοδο 6,5%, την Mercedes-Benz 2,9% και την Audi κατά 1,2%.

Οι εγγραφές σε επιχειρηματικούς στόλους τον περασμένο μήνα υποχώρησαν 5,1% καταλαμβάνοντας το 68,4% της αγοράς, ενώ οι πωλήσεις λιανικής κατέγραψαν πτώση 12% και αφορούσαν σε 31,6% του συνόλου των πωλήσεων. Η ένωση εισαγωγέων της VDIK αναμένει ότι η γερμανική αγορά φέτος θα καταγράψει πτώση 7% και θα ανέλθει σε 3,35 εκατ. οχήματα.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό! Αυτές είναι οι αλλαγές στους δασμούς των αυτοκινήτων

Τον Ιούνιο το σχέδιο για την ηλεκτροκίνηση

Ποια οχήματα πρέπει να περάσουν από ΚΤΕΟ το 2020

The post Σε ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα στρέφονται οι Γερμανοί appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα