Σε δημοπρασία μία Porsche 550A Spyder

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αγωνιστικά μοντέλα της Porsche της δεκαετίας του ’50, η 550A Spyder, βγαίνει σε δημοπρασία τον ερχόμενο Ιανουάριο από τον οίκο Bonhams και αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ για μοντέλο της φίρμας από το Τσουφενχάουζεν.

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Η Porsche 550A Spyder θεωρείται από τους φίλους των motorsport ως «φονέας γιγάντων»,

καθώς παρά τον μικρού κυβισμού τετρακύλινδρο κινητήρα των 1,5 λίτρων, κατόρθωσε να βρεθεί στην κορυφή ιστορικών αγώνων όπως τα Targa Florio και Mille Miglia, αφήνοντας πίσω αγωνιστικά μοντέλα με μεγαλύτερους κινητήρες και αυξημένης ιπποδύναμης, όπως οι Ferrari και οι Mercedes 300 SL.

Η συγκεκριμένη έκδοση με αριθμό πλαισίου 0145 κατασκευάστηκε το 1958, κατακτώντας την δεύτερη θέση στην κατηγορία και πέμπτη στην γενική κατάταξη στις 24 Ώρες του Λε Μαν, ενώ στο παλμαρέ της καταγράφονται νίκες στο Nürburgring, αλλά και στο Ολλανδικό Γκραν Πρι.

Να αναφέρουμε ότι η 550A Spyder αποτελεί την συνέχεια της πρώτης γενιάς του συγκεκριμένου μοντέλου, η οποία έγινε γνωστή ως το προσωπικό αυτοκίνητο του Τζέιμς Ντιν που τον συνόδεψε μέχρι τον τραγικό θάνατό του.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την τιμή που θα πιάσει κατά την διάρκεια της δημοπρασίας, αλλά οι φήμες αναφέρουν πως θα ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα