Σε δημοπρασία ένα VW Golf Mk1 με ελάχιστα χλμ.

Πως θα σας φαινόταν ένα έχετε στη συλλογή σας ένα VW Golf Μk1 σε άριστη κατάσταση, τόσο εμφανισιακά, όσο και μηχανικά;

Το αυτοκίνητο που έγραψε τη δική του ιστορία στους ευρωπαϊκούς δρόμους, το πρώτης γενιάς VW Golf αναμένεται να αποτελέσει “μήλο της έριδος” για πολλούς συλλέκτες, στην καθιερωμένη δημοπρασία Silverstone Auctions.

Το συγκεκριμένο

μοντέλο είναι η έκδοση GLD, με τον πετρελαιοκινητήρα των 1.470 κ.εκ., ο οποίος απέδιδε 50 ίππους και συνδυαζόταν με χειροκίνητο κιβώτιο 4 σχέσεων. Επίσης, ο συνολικός χιλιομετρητής έχει «γράψει» μόλις 1.188 χλμ και η ιστορία του ξεκινά το 1980, όταν και αγοράστηκε ως μοντέλο παρα-εισαγωγής στη Μεγ. Βρετανία. Τα περισσότερα από τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει τα έκανε στο ταξίδι του από την Ευρώπη προς τη Γηραιά Αλβιώνα. Ο υπεύθυνος για την μεταφορά του παρέδωσε ο ίδιος τα κλειδιά στο νέο ιδιοκτήτη, ο οποίος είχε στην κατοχή του ένα αντίστοιχο Golf.

Τα αρχικά του πλάνα ήταν να έχει το φαιοπράσινου χρωματισμού Golf ως εναλλακτική λύση, στην περίπτωση που το δικό του παραδώσει πνεύμα, κάτι που τελικά δεν έγινε. Το αποτέλεσμα ήταν το πρώτο να παραμείνει για αρκετά χρόνια φυλαγμένο στο γκαράζ του σπιτιού. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τους οργανωτές της δημοπρασίας, ο τέως ιδιοκτήτης το κίνησε μόλις δύο φορές, μία για να πάει στο τοπικό συνεργείο, τη δεύτερη για να πάρει πινακίδες το 1999.

Για τον όποιο ενδιαφερόμενο να σημειώσουμε ότι η δημοπρασία θα γίνει διαδικτυακά, το διήμερο 13-14 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη! Σε ποια ΙΧ αλλάζουν και σε ποια όχι τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021

«Καυτές» οι πωλήσεις της Peugeot τον Σεπτέμβριο!

Απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων diesel ετοιμάζει η Γαλλία

The post Σε δημοπρασία ένα VW Golf Mk1 με ελάχιστα χλμ. appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα