Σχεδόν έτοιμο το Polestar 2

Η παραγωγή του Polestar 2 αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους και η τελευταία ενημέρωση από την εταιρεία κάνει λόγο για τα τελευταία στάδια της εξέλιξης.

Το αναμενόμενο Polestar 2 έχει μπει στο τελικό στάδιο της εξέλιξης και της προετοιμασίας πριν την έναρξη της παραγωγής του, η οποία έχει προγραμματιστεί για τους πρώτους μήνες του 2020. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό

αυτοκίνητο της Polestar, με ισχύ από τους ηλεκτροκινητήρες που φτάνει τους 400 ίππους και μέγιστη τιμή ροπής τα 67,3 kgm, θα είναι τετρακίνητο και σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η εταιρεία θα προσφέρει συναρπαστική οδηγική εμπειρία. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση, υπολογίζεται πως θα είναι εφικτά σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα.

Επιπρόσθετα, η Polestar θα προσφέρει ένα Performance Pack, με το οποίο το αυτοκίνητο θα έχει και μεγαλύτερα φρένα της Brembo αλλά και ρυθμιζόμενη ανάρτηση από την Ohlins. Οι δοκιμές του αυτοκινήτου, προκειμένου να είναι αυτό που η Polestar έχει υποσχεθεί, έχουν πραγματοποιηθεί σε όλο τον κόσμο, με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Κίνα, την Νότια Αφρική, τη Γερμανία, στην Ισπανία αλλά και τον Αρκτικό Κύκλο στη Βόρεια Σουηδία να είναι τα μέρη από τα οποία έχει περάσει το Polestar 2 για εκτενείς δοκιμές.

Ο Joakim Rydholm, επικεφαλής μηχανολόγος για την εξέλιξη του πλαισίου αλλά και δοκιμαστής του μοντέλου, λέει πώς «είναι στόχος μας να έχουμε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον οδηγικά αυτοκίνητο, όταν είμαστε σε στροφές όπως των ορεινών διαδρομών της Νότιας Αφρικής, ενώ την ίδια στιγμή θα δίνει την πολυπόθητη αίσθηση της ασφάλειας στον οδηγό του όταν κινείται στη Γερμανική Autobahn. Αυτό θα είναι και το στοιχείο διαφοροποίησης του δικού μας αυτοκινήτου σε σχέση με τα υπόλοιπα ηλεκτρικά που κυκλοφορούν στην αγορά».

Οι τιμές που έχουν ήδη ανακοινωθεί για τη Γερμανική αγορά, ξεκινούν  από τα 58.800€ για το Polestar 2, με το Performance Pack να αποτελεί ένα έξτρα αξίας 6.000€. Η αυτονομία των μπαταριών 78 kWh του αυτοκινήτου, θα είναι σύμφωνα με το WLTP, 500 χιλιόμετρα. Οι πρώτες παραδόσεις σε πελάτες της Polestar, αναμένεται να γίνουν τον ερχόμενο Ιούνιο.

The post Σχεδόν έτοιμο το Polestar 2 appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα