Ρεκόρ αεροδυναμικής από την Mercedes A-Class Sedan

Στα τέλη του έτους θα λανσαριστεί η σεντάν έκδοση της νέας Mercedes A-Class και η γερμανική φίρμα φρόντισε να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για την αεροδυναμική του μοντέλου της.

Κώστας Φούζας ([email protected])

Η τελευταία γενιά της A-Class είναι το πρώτο από τα νέα compact μοντέλα που θα λανσάρει η Mercedes μέσα στο επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των Γερμανών, μετά

την hatchback έκδοση που κυκλοφόρησε πρόσφατα και στην ελληνική αγορά, στα τέλη του έτους τη σκυτάλη παίρνει η sedan version. Σήμερα, μάλιστα, η Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη επίσημη teaser εικόνα του μοντέλου όπου φαίνεται να πραγματοποιεί δοκιμές στην ειδική αεροδυναμική σήραγγα.

Η Mercedes υπόσχεται και σε αυτή την περίπτωση χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή, Cd: 0.22, όσο δηλαδή και η υπάρχουσα CLA (το 4θυρο κουπέ μοντέλο θεωρείται από τα κορυφαία στον συγκεκριμένο τομέα).

Στα υπόλοιπα στοιχεία τώρα, η A-Class Sedan διατηρεί αυτούσιο το εμπρόσθιο τμήμα της hatchback έκδοσης, ενώ σύμφωνα με τις καμουφλαρισμένες εικόνες που έχουμε κατά καιρούς δει στο διαδίκτυο, αναμένουμε και ένα αρκετά ενδιαφέρον σχεδιαστικά πίσω μέρος.

Και εδώ η γκάμα των μηχανικών συνόλων θα ξεκινά με τον 1,4 τούρμπο βενζινοκινητήρα (έως 163 ίππους) και θα συμπληρώνεται με τον 1,5 dCi αλλά και το ισχυρότερο μοτέρ βενζίνης των 2.000 κυβικών εκατοστών. Τέλος, να σημειώσουμε πως η A-Class σεντάν θα διαθέτει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών και στο εξοπλισμό της θα περιλαμβάνεται στάνταρ το σύστημα πολυμέσων MBUX.

Keywords
Τυχαία Θέματα