Προ των πυλών η ανανεωμένη BMW X1

Η δεύτερη γενιά της BMW X1 είναι μαζί μας από το 2015, πράγμα που σημαίνει ότι το επιτυχημένο σε όλα τα επίπεδα crossover είναι έτοιμο να δεχτεί την κατάλληλη περιποίηση από τον κατασκευαστή της, εάν φυσικά επιθυμεί να ανταγωνίζεται με αξιώσεις τους εκπροσώπους των Audi και Mercedes.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ([email protected])

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που βλέπουμε ένα ενημερωμένο πρωτότυπο BMW X1, η πρώτη ήταν στις αρχές Ιουλίου. Αυτό το πρωτότυπο, ωστόσο, θα μπορούσε να μας προσφέρει μόνο αναλαμπές του ελαφρώς αλλοιωμένου εξωτερικού σχεδιασμού του γνωστού crossover. Το ολοκαίνουργιο Audi Q3 έθεσε τον πήχη ψηλά στο τμήμα των premium μικρομεσαίων οχημάτων ελεύθερου χρόνου, ενώ στον ορίζοντα υπάρχει και η Mercedes που εργάζεται επί του παρόντος επάνω σε μια ολοκαίνουργια γενιά της GLA. Αναμφισβήτητα η BMW χρειάστηκε απεγνωσμένα να κάνει τη X1 αυτό που αποκαλούμε “tech-savvy”.

Δεν χρειάζεται να κοιτάξετε πολύ κοντά για να εντοπίσετε την τεράστια οθόνη πληροφοριών και ψυχαγωγίας, η οποία καλύπτει ολόκληρο το πλάτος της κεντρικής κονσόλας. Στην τρέχουσα X1, η οθόνη είναι σημαντικά μικρότερη. Ένα άλλο πράγμα που παρατηρούμε είναι ότι το τιμόνι δεν έχει αλλάξει. Ευελπιστούσαμε ότι η BMW θα εγκαθιστούσε εκείνο της τελευταίας X3, εάν δεν σχεδιάζουν να το κάνουν αργότερα, θα ζήσουμε με αυτό…

Τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο είναι ο νέος σχεδιασμός του επιλογέα ο οποίος είναι ευτυχώς πιο σύγχρονος σε αυτό το πρωτότυπο παρά στο σημερινό μοντέλο παραγωγής. Είναι επίσης πανομοιότυπος με εκείνον της Active 20 της σειράς του 2018. Το καμουφλάζ σε αυτό το πρωτότυπο δεν είναι σε καμία περίπτωση πιο αποκαλυπτικό από ό, τι στην τελευταία προπαραγωγής X1. Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχουν νέοι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, νέοι προβολείς, νέα γραφικά και μια νέα μπροστινή μάσκα με επτά κατακόρυφες μπάρες αντί για οκτώ.

Όσον αφορά το φάσμα των κινητήρων, αναμένουμε καλύτερη οικονομία καυσίμου και μειωμένες εκπομπές CO2 τόσο στους πετρελαιοκινητήρες όσο και στα σύνολα βενζίνης, σημειώστε επίσης πως μια υβριδική έκδοση plug-in (πιθανώς αποκαλούμενη xDrive25e) θα μπορούσε να εμφανιστεί μετά την πρώτη παρουσίαση. Η ανανεωμένη BMW X1 αναμένεται να παρουσιαστεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα