Πρεμιέρα στη Γενεύη για την κινεζική Qoros

Μία νέα αυτοκινητοβιομηχανία από την Κίνα ετοιμάζεται να εισέλθει στην Ευρώπη και θα μας… συστηθεί τον Μάρτιο στη Γενεύη με ένα compact sedan. Επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος είναι ο Γερμανός Γκερτ Φόλκερ Χίλντεμπραντ, με σημαντική προϋπηρεσία σε ΜΙΝΙ, Mitsubishi, Seat

κ.α. Αν κρίνουμε από τα σκίτσα που έδωσε στη δημοσιότητα η Qoros, τότε οι πρώτες δημιουργίες της θα τύχουν θετικής ανταπόκρισης από το απαιτητικό ευρωπαϊκό κοινό.

Το μυώδες αμάξωμα, η έντονη κλίση της οροφής, οι μεγάλοι τροχοί (έως 19 ιντσών), τα φώτα LED εμπρός και πίσω, αφήνουν υποσχέσεις για δυναμική και σύγχρονη εικόνα στο μοντέλο παραγωγής. Το όνομα του αυτοκινήτου δεν είναι ακόμη γνωστό, όμως ανακοινώθηκε ότι οι πωλήσεις του θα αρχίσουν από την Κίνα στα τέλη του 2013, με την Ευρώπη να ακολουθεί σύντομα. Στην Qoros εκτιμούν μάλιστα ότι θα αποσπάσει την ανώτατη βαθμολογία με 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του οργανισμού Euro NCAP.

Δίπλα στο μικρομεσαίο sedan, οι Κινέζοι θα παρουσιάσουν στην πόλη της Ελβετίας δύο πρωτότυπα αυτοκίνητα, από τα οποία θα προκύψουν τα μελλοντικά τους μοντέλα. Η Qoros ιδρύθηκε το 2007 και σε αυτή συμμετέχουν η Chery Automobile από την Κίνα και η ισραηλινή εταιρεία επενδύσεων Israel Corporation. Η έδρα της είναι στην πόλη Χανγκτσού, εκεί όπου κατασκευάζεται και η γραμμή παραγωγής. Αρχικά η ετήσια παραγωγή θα ανέρχεται σε 150.000 οχήματα, για να φθάσει σταδιακά τα 450.000.











Keywords
Τυχαία Θέματα