Πρεμιέρα για την Chevrolet Corvette ZR1 Convertible

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της νέας Chevrolet Corvette ZR1 ο αμερικάνος κατασκευαστής παρουσιάζει και την cabrio έκδοση του θρυλικού supercar, στην έκθεση του Λος Άντζελες.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Όπως και στην περίπτωση της κουπέ έκδοσης η ZR1 Convertible κινείται από τον υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα LT5 6.2 λίτρων με απόδοση 755 hp και 98.9 kg ροπής χάρη στον οποίο καταφέρνει να επιταχύνει από στάση στα 100

km/h σε λιγότερο από 3’’.

Είναι η πρώτη φορά μετά το 1970 όπου ξεκίνησε η παραγωγή της Corvette που θα υπάρχει και convertible έκδοση της ZR1. Το βάρος σε σχέση με την κουπέ έχει αυξηθεί μόλις κατά 27 κιλά ενώ η σχεδόν αντίστοιχη στρεπτική ακαμψία υπόσχεται πως δεν θα υπάρχουν συμβιβασμοί σε επίπεδο δυναμικών χαρακτηριστικών. Σύμφωνα μάλιστα με τον επικεφαλής τεχνικό Tadge Juechter οι ρυθμίσεις των δύο εκδόσεων είναι πανομοιότυπες.

Η ZR1 Convertible θα μπορεί να εξοπλιστεί με το πακέτο ZTK Performance Package που περιλαμβάνει ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση, ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 και μεγάλα αεροδυναμικά βοηθήματα με δυνατότητα παραγωγής 430 κιλών κάθετης αεροδυναμικής πίεσης.

Στην Αμερική η τιμή της ZR1 Coupe θα ξεκινά από τα 101.000 ευρώ ενώ η Convertible κοστίζει περίπου 4.000 ευρώ επιπλέον.

Keywords
Τυχαία Θέματα