Πρεμιέρα για τα νέα επαγγελματικά van του ομίλου PSA

Μετά τις επιβατικές εκδόσεις των Peugeot Partner, Citroen Berlingo και Opel Combo, ο όμιλος PSA παρουσιάζει και τις επαγγελματικές εκδόσεις των μικρομεσαίων της van.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Η νέα γενιά των επαγγελματικών van του ομίλου PSA

φέρει αρκετές αισθητικές αλλά κυρίως λειτουργικές αλλαγές. Τα Peugeot Partner, Citroen Berlingo και Opel Combo βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα και προσφέρουν σχεδόν αντίστοιχες μεταφορικές δυνατότητες, με το καθένα ωστόσο να διαμορφώνει ένα κάπως διαφορετικό χαρακτήρα.

Το Peugeot Partner διαθέτει την διαμορφωμένη για ελαφρά επαγγελματικά οχήματα έκδοση του i-Cockpit. Σε λειτουργικό επίπεδο την βελτίωση της ορατότητας εξασφαλίζουν οι κάμερες που βρίσκονται στο κάτω μέρος του καθρέπτη του συνοδηγού και επάνω από την πίσω πόρτα. Η εικόνα τους μεταφέρεταισε οθόνη πέντε ιντσών που υπάρχει στην θέση που συνήθως βρίσκουμε τον κεντρικό καθρέπτη. Επιπλέον το Partner είναι εφοδιασμένο με σύστημα που ειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση υπερφόρτωσης. Σε ότι αφορά τις δυνατότητες φόρτωσης το Partner προσφέρει ωφέλιμο μήκος 1,81 ή 2,16 μέτρων στις εκδόσεις με το κανονικό και το μακρύ μεταξόνιο αντίστοιχα. Επίσης το ωφέλιμο φορτίο διαμορφώνεται στα 650 και τα 1.000 κιλά αντίστοιχα.

Σε ότι αφορά το Citroen Berlingo τα αριθμητικά δεδομένα είναι αντίστοιχα όμως εδώ προσφέρονται δύο εκδόσεις, Worker και Driver οι οποίες προσφέρουν διαφορετικό ύψος από το έδαφος. Επίσης ανάλογα με τις μεταφορικές ανάγκες σε επιβάτες υπάρχει έκδοση με δύο σειρές καθισμάτων για 5 επιβάτες ή με μονή σειρά καθισμάτων για 3 επιβάτες.

Τέλος το Opel Combo έχει αντίστοιχες προδιαγραφές σε ότι αφορά την την τεχνολογία αλλά και τις μεταφορικές δυνατότητες. Η Opel πάντως θα το προσφέρει και με τη δυνατότητα ύπαρξης συρόμενου παράθυρου οροφής προς όφελος της πρακτικότητας.

Οι πωλήσεις των νέων επαγγελματικών van του ομίλου αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα