Πουλήθηκε ένα πανέμορφο Fiat Uno Turbo I.E

Το αγαπημένο σε πολλούς Fiat Uno Turbo I.E βρήκε νέο ιδιοκτήτη, ο οποίος δεν δίστασε να καταβάλει το ποσό των 13.000 ευρώ για να το αποκτήσει.

Το ιταλικό «καυτό» μοντέλο, που πρωταγωνίστησε από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, έως και τις αρχές των nineties δημοπρατήθηκε από την βρετανική ιστοσελίδα www.collectingcars.com, με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές να δείχνουν και το ανάλογο ενδιαφέρον.

Βασικό χαρακτηριστικό του Uno

Turbo I.E ήταν το τετρακύλινδρο μοτέρ των 1,3 λίτρων, το οποίο διέθετε άμεσο ψεκασμό και με τη βοήθεια ενός υδρόψυκτου υπερσυμπιεστή απέδιδε 105 ίππους, με το βάρος να μην ξεπερνά τα 850 κιλά. Το συγκεκριμένο μοντέλο που πουλήθηκε βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το 1988, αρχικά σε γκρι χρώμα, ενώ αργότερα βάφτηκε από την αρχή σε ένα λαμπερό κόκκινο Rosso Scuderia.

Επίσης, κάθεται χαμηλότερα από την αρχική έκδοση, χάρη στην τοποθέτηση νέων αμορτισέρ και ελατηρίων της Avo και Spax Performance αντίστοιχα, υπάρχει αντιστρεπτική ράβδος της Powerflex, με τις 15 ιντσών ζάντες να προέρχονται από την εταιρεία Ronal. Αναβαθμισμένα είναι και τα φρένα, με τακάκια ECB εμπρός, ενώ πίσω έχουν μεταφερθεί αυτούσια από το νεότερο Punto.

Από τις εργασίες ανακατασκευής δεν θα μπορούσε να λείψει και ο κινητήρας, με υπεύθυνη την εταιρεία βελτιώσεων Avanti Motorsport, όπου έχουν τοποθετηθεί νέα κυλινδροκεφαλή, βελτιωμένος εκκεντροφόρος, εξελιγμένος υπερσυμπιεστής και αγωνιστική εξάτμιση της Scorpion.

Διαβάστε επίσης:

Ισοδυναμία διπλωμάτων: Τα υπέρ στην ασφάλεια και τα… φακελάκια

Επιβεβαίωση Newsauto! Έρχονται προσωρινές χειρόγραφες άδειες κυκλοφορίας με ισχύ 1 μήνα

Hitech «παγίδες» στις θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης

The post Πουλήθηκε ένα πανέμορφο Fiat Uno Turbo I.E appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα