Που και πως κατασκευάζεται το νέο Focus; (vid)

Οι πελάτες στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες είναι πλέον σε θέση να παραγγείλουν το ολοκαίνουργιο Ford Focus στις διάφορες εκδόσεις εξοπλισμού αλλά και στις διαφορετικές τιμές κτήσης ανάλογα με τη χώρα στην οποία πωλείται το φημισμένο μικρομεσαίο οικογενειακό. Που και με ποιες τεχνικές όμως κατασκευάζεται;

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ([email protected])

Οι παραδόσεις προγραμματίζονται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους και η Blue

oval εταιρεία μόλις ξεκίνησε την παραγωγή ενός από τα οχήματα με τις καλύτερες πωλήσεις στην ηπειρωτική Ευρώπη, στο εργοστάσιό της στο Saarlouis στη Γερμανία, όπου περισσότεροι από 6.000 εργαζόμενοι εργάζονται επί του παρόντος.

Η Ford είναι πεπεισμένη ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι ένα από τα πιο αποδοτικά στον κόσμο. Η αυτοκινητοβιομηχανία ισχυρίζεται ότι ορισμένες από τις νέες τεχνολογίες παραγωγής χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας μονάδας θερμής διαμόρφωσης για εξαρτήματα υψηλής αντοχής και εξαιρετικά ελαφρού χάλυβα με πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία εκφόρτωσης. Οι χαλύβδινες πλάκες εκεί θερμαίνονται με αέριο και μαγνητική επαγωγή στους 930 βαθμούς Κελσίου και στη συνέχεια περνούν κάτω από το πιεστήριο των 1.250 τόνων πίεσης.

“Το Saarlouis εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο αποδοτικά και παραγωγικά εργοστάσια αυτοκινήτων στον κόσμο“, σχολιάζει ο Gunnar Herrmann, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ford Ευρώπης. “Για να το κρατήσουμε έτσι, συνεχίζουμε να επενδύουμε σε αυτό. Στην παραγωγή του νέου Ford Focus, δαπανήσαμε περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ σε νέες αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις παραγωγής“.

Το νέο Focus θα συναρμολογηθεί σε τρεις βάρδιες και περίπου 1.400 κομμάτια αναμένεται να κυλήσουν από τις γραμμές συναρμολόγησης σε καθημερινή βάση. Αυτή είναι σχεδόν όλη η παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου, εκεί όπου συναρμολογείται και το C-Max. Από την κυκλοφορία της πρώτης γενιάς Focus το 1998, το εργοστάσιο του Saarlouis έχει παράγει σχεδόν έξι εκατομμύρια αυτοκίνητα, με το 85% περίπου να εξάγεται σε αγορές εκτός Γερμανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα