Πόσο κοστίζει η plug-in υβριδική Mercedes A250e στην Ελλάδα

Το μοντέλο προσφέρεται τόσο σε έκδοση hatchback όσο και σεντάν, ενώ διακρίνεται για την εντυπωσιακή ηλεκτρική αυτονομία και την ευκολία φόρτισης της μπαταρίας.

Πιστή στο όραμά της για μια βιώσιμη κινητικότητα είναι η Mercedes, και στο πλαίσιο αυτό προάγει τόσο τα αμιγώς ηλεκτρικά όσο και plug-in υβριδικά μοντέλα.

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει και η Mercedes A250e, τόσο σε έκδοση hatchback όσο και σε σεντάν. Αμφότερες τροφοδοτούνται

από έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,33 λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 75 kW, τα οποία παράγουν συνδυαστική ισχύ 220 ps και 450 Nm ροπής.

Σημειώνεται πως η κίνηση μεταδίδεται στους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου των 8 σχέσεων (8F-DCT 400 H) με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι.

Η τελική ταχύτητα αντιστοιχεί σε 235 και 240 χλμ./ώρα στην έκδοση hatchback και σεντάν αντίστοιχα, η επιτάχυνση στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 6,6 και 6,7 sec, ενώ οι εκπομπές CO2 30-22 και 29-21 γρμ./χλμ.

Σε επίπεδο κατανάλωσης, αυτή μπορεί να φτάσει έως και 0,9 λίτρα/100 χλμ. (σεντάν), ενώ η μέγιστη ηλεκτρική αυτονομία αντιστοιχεί σε 76 χλμ. Σημειώνεται πως αποκλειστικά με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα, δηλαδή χωρίς… σταγόνα βενζίνης, η plug-in υβριδική A250e μπορεί να αγγίξει τα 140 χλμ./ώρα.

Η Mercedes μεριμνά όχι μόνο για την ασφάλεια των επιβατών αλλά και των υπόλοιπων χρηστών του οδικού δικτύου και ως εκ τούτου εξοπλίζει το μοντέλο με ήχο προειδοποίησης πεζών σε κίνηση έως 30 km/h, με δύο γεννήτριες ήχου (εμπρός/πίσω).

Ο ήχος αλλάζει ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης και μπορεί να οριστεί διαφορετικά, ανάλογα με το αν το όχημα βρίσκεται σε διαδικασία επιτάχυνσης ή επιβράδυνσης. Σε ταχύτητες πάνω από 30 km/h το σύστημα απενεργοποιείται εξαιτίας των αεροδυναμικών θορύβων από τον αέρα και τα ελαστικά.

Προσφέρονται, παράλληλα,  έξι διαφορετικά στιλ οδήγησης που μπορεί να επιλέξει ο οδηγός ανάλογα με τις επιθυμίες του: Individual, Sport, Comfort, Electric, Battery Level, ECO.

Η plug-in υβριδική Mercedes A250e φορτίζει με δύο τρόπους. Αρχικά ανακτώντας ενέργεια κατά την επιβράδυνση, και κυρίως συνδέοντας… το μοντέλο σε μια πρίζα.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου, με συνολική χωρητικότητα 15,6 kWh φορτίζει εξωτερικά είτε με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) είτε με συνεχές ρεύμα (DC). Σε  wallbox 7,4 kW (AC), και με το προαιρετικό σύστημα οχήματος εναλλασσόμενου ρεύματος (OBC – On-Board Charger) έως και 7,4 kW, η φόρτιση από 10 έως 100% SoC (State of Charge) απαιτεί 1 ώρα 45 λεπτά.

Σε ταχυφορτιστή DC έως 24 kW και το προαιρετικό σύστημα οχήματος φόρτισης συνεχούς ρεύματος έως 24 kW, η διάρκεια αντιστοιχεί μόλις 25 λεπτά.

Στην Ελλάδα, η Mercedes A250e προσφέρεται στα 43.000 ευρώ (ΛΤΠΦ-από 33.150 ευρώ), ενώ η έκδοση σεντάν στα 44.195 ευρώ (με Λιανική Τιμή προ Φόρων από € 33.600). Οι συγκεκριμένες τιμές συνεπάγονται μηδενικό φόρο χρήσης.

Διαβάστε επίσης:

Mercedes-Maybach S-Class: Ό,τι πιο πολυτελές (video)

EQ power: Η plug-in Υβριδική γκάμα της Mercedes

Video: Mercedes A250e – Με τεχνολογία EQ Power

The post Πόσο κοστίζει η plug-in υβριδική Mercedes A250e στην Ελλάδα appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα