Πως ανανεώνουν το δίπλωμα οι οδηγοί με κινητικά προβλήματα

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ξεκαθαρίζει ότι η ιατρική εξέταση δύναται να διενεργείται από ιδιώτες ιατρούς συμβεβλημένους.

Τέλος στα προβλήματα που έχουν προκύψει σχετικά με τις ανανεώσεις των αδειών οδήγησης ανθρώπων με κινητικά προβλήματα ή ακρωτηριασμού άκρων βάζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε καθώς πλήθος ερωτημάτων είχαν κατατεθεί στο Υπουργείο.

Ειδικότερα με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών διευκολύνεται η διαδικασία ανανέωσης αδειών οδήγησης που έχει χορηγηθεί μετά από ιατρική εξέταση από το Κέντρο «ΗΝΙΟΧΟΣ»,

υποψηφίων οδηγών ή οδηγών, οι οποίοι παρουσιάζουν προβλήματα κινητικότητας ή ακρωτηριασμού άκρου-άκρων ή μικτού τύπου προβλήματα, με εγκύκλιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ειδικότερα, για την ανανέωση άδειας οδήγησης η οποία έχει αρχικά χορηγηθεί μετά από ιατρική εξέταση από το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Κέντρο Αξιολόγησης Ικανότητας και Προετοιμασίας Οδήγησης για οδηγούς με αναπηρίες «ΗΝΙΟΧΟΣ», δεν ορίζεται υποχρέωση για εκ νέου ιατρική εξέταση οπωσδήποτε από το Κέντρο αυτό.

Συνεπώς, είναι αυτονόητο ότι η ιατρική εξέταση του ενδιαφερόμενου για ανανέωση δύναται να διενεργείται, εκτός από τον «ΗΝΙΟΧΟ» και από τους λοιπούς ιατρούς (ιδιώτες συμβεβλημένους με τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών, κρατικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων και κρατικών κέντρων υγείας στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας τους (απογευματινά ραντεβού).

Στην εγκύκλιο, επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι: «Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, η ιατρική εξέταση υποψηφίων οδηγών ή οδηγών, οι οποίοι παρουσιάζουν προβλήματα κινητικότητας ή ακρωτηριασμού άκρου-άκρων ή μικτού τύπου προβλήματα, δύναται να διενεργείται από ιδιώτες ιατρούς συμβεβλημένους με τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών, από ιατρούς κρατικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων και κρατικών κέντρων υγείας στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας τους (απογευματινά ραντεβού), καθώς και από το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Κέντρο Αξιολόγησης Ικανότητας και Προετοιμασίας Οδήγησης για οδηγούς με αναπηρίες «ΗΝΙΟΧΟΣ» (βλέπε παρ. 2 «ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ – ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ»  του Κεφαλαίου Α του ως άνω Παραρτήματος).

Για την ανανέωση άδειας οδήγησης που έχει χορηγηθεί μετά από ιατρική εξέταση από το Κέντρο «ΗΝΙΟΧΟΣ», δεν ορίζεται στις σχετικές διατάξεις υποχρέωση για εκ νέου ιατρική εξέταση οπωσδήποτε από το Κέντρο αυτό. Συνεπώς, είναι αυτονόητο ότι η ιατρική εξέταση του ενδιαφερόμενου για ανανέωση δύναται να διενεργείται και από τους λοιπούς ιατρούς (ιδιώτες συμβεβλημένους με τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών, κρατικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων κ.ο.κ.) της υποπ. 1.1 «ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ» της παρ. 1 του ιδίου Κεφαλαίου.»

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Πότε θα επαναλειτουργήσει το online σύστημα του Υπουργείου

Έρχεται ενιαίο e-pass σε όλα τα διόδια-Πότε ξεκινά;

Σοκ για τα παλαιά ΙΧ – Έρχονται μέχρι και διόδια ανάλογα με τους ρύπους!

The post Πως ανανεώνουν το δίπλωμα οι οδηγοί με κινητικά προβλήματα appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα