Πωλείται μία από τις πιο διάσημες Jaguar (+video)

Η Jaguar C-X75 από την ταινία James Bond «Specter» βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s, που θα γίνει στο Άμπου Ντάμπι στις 30 Νοεμβρίου.

Αν οι ταινίες του πράκτορα 007 και τα αυτοκίνητα είναι το πάθος σας, τότε έχετε την μοναδική ευκαιρία να αποκτήσετε μία από τις τέσσερις Jaguar C-X75 (αυτήν με τον αριθμό πλαισίου 001 ή WAEJLRB24001) η οποία εμφανίστηκε στην ταινία James Bond

«Spectre». Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε από την Williams Advanced Engineering (παρακλάδι της ομάδας της F1 σε συνεργασία με την Jaguar) και στην ταινία το οδηγούσε ο ηθοποιός Dave Bautista, ο οποίος υποδυόταν τον κακό της ταινίας, κύριο Hinx.

Για πάνω από πενήντα χρόνια, το franchise ταινιών James Bond χρησιμεύει ως η σκηνή για μερικούς από τους κορυφαίους κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων, για να παρουσιάσουν τα καλύτερα προϊόντα τους. Η Aston Martin, μονοπωλεί τον συ πρωταγωνιστικό ρόλο δίπλα στον James Bond. Όμως σε αυτές τις ταινίες σημαντικό ρόλο έχει και ο… κακός, φυσικά με το αυτοκίνητό του. Η ταινία «Spectre» του 2015 , στην οποία ο James Bond (Daniel Craig) βρίσκεται αντιμέτωπος με την τρομοκρατική οργάνωση, δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Στην μέση σχεδόν της ταινίας, ο χαρακτήρας του δολοφονικού κ. Hinx (τον οποίο παίζει ο πρώην παλαιστής και superstar της Marvel Cinematic Dave Bautista) συναντά τον James Bond και έχουμε μία εκρηκτική καταδίωξη στα πλακόστρωτα δρομάκια της Ρώμης. Στην σκηνή ο Bond οδηγεί μία Aston Martin DB10 ειδικά κατασκευασμένη για την ταινία. Ο Hinx οδηγεί ένα εξωτικό σπορ αυτοκίνητο με τον κινητήρα πίσω με το όνομα: Jaguar C-X75.

Η C-X75 ξεκίνησε ως τετρακίνητο πρωτότυπο με στροβιλοκινητήρα (gas turbine) και ηλεκτροκινητήρα κάτω από ένα αμάξωμα από ανθρακόνημα σχέδιο του Ian Callum στην Jaguar Design. Η πρώτη παραγγελία ήρθε άμεσα και η Αγγλική εταιρία τροποποίησε τον κινητήρα με ένα υβριδικό σύνολο. Το μοντέλο αυτό ήταν ο πρόδρομος των υβριδικών supercars όπως η Porsche 918, η McLaren P1 και η Ferrari LaFerrari. Η C-X75 εγκρίθηκε για περιορισμένη παραγωγή 250 μονάδων, αλλά τελικά οι παραγγελίες ήταν μόνο πέντε και το project ακυρώθηκε.

Το 2015 η παραγωγή του Spectre , αναζητούσε μια μοναδική και απειλητική μηχανή ταχύτητας για να φιλοξενήσει τον εξίσου τρομαχτικό κ. Hinx. Η Williams Advanced Engineering πρότεινε τις έξι Jaguar, το τμήμα marketing δέχθηκε και τα πρωτότυπα προετοιμάστηκαν κυνηγητό σε πλακόστρωτα, με επαφές σε πεζοδρόμια και στο ανάχωμα του ποταμού Τίβερη. Το πλαίσιο ενισχύθηκε από σωλήνες από ανοξείδωτο χάλυβα. Το μοτέρ αντικαταστάθηκε με τον κινητήρα V-8 που χρησιμοποιήθηκε στην F-Type η κίνηση μεταφέρετε στους πίσω τροχούς, μέσω μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης και σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων ενώ προστέθηκε και ένα υδραυλικό χειρόφρενο.

Το αυτοκίνητο της δημοπρασίας είναι το πρώτο από τα τέσσερα αγωνιστικά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν και χρησίμευαν ως «αυτοκίνητο pod» για εσωτερικές λήψεις. Για να επικεντρωθούν οι ηθοποιοί στις αντιδράσεις τους και τις κοντινές λήψεις του προσώπου, ο οδηγός καθόταν… στην οροφή. Λόγω της περιορισμένης χρήσης της η συγκεκριμένη C-X75 δεν δέχθηκε πίεση.

Μετά την κινηματογράφηση, τα αυτοκίνητα επέστρεψαν στην Williams και ανακατασκευάστηκαν. Τον Μάιο του 2016 η Jaguar πούλησε την C-X75 σε Βρετανό συλλέκτη ο οποίος είχε βοηθήσει στην δημιουργία του. Αυτό το κινηματογραφικό αυτοκίνητο μπορεί να θεωρηθεί συγγενής των σπάνιων Jaguar όπως η XKSS και η XJ13. Το εσωτερικό του παραμένει… αγωνιστικό, χωρίς ταπετσαρία με κάθισμα Recaro, υδραυλικό χειρόφρενο και πλήθος αγωνιστικών χειριστηρίων.

Αν γίνετε ο τυχερός αγοραστής της κινηματογραφικής Jaguar C-X75 (η τιμή της υπολογίζεται από τον οίκο RM Sotheby’s στο 1.500.000 ευρώ), μαζί με το αυτοκίνητο θα πάρετε το βιβλίο προδιαγραφών της SVO και φωτογραφίες από το filming set του Spectre, που δείχνουν  την  μοναδική C-X75 σε δράση.

The post Πωλείται μία από τις πιο διάσημες Jaguar (+video) appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα