Ποιος θα τα βάλει με αυτό το ρομπότ της Unitree; (+video)
Τα ρομπότ δεν θα είναι μόνο για να μας βοηθούν αλλά και για να μας προστατεύουν (ενδεχομένως….), γνωρίζοντας πολεμικές τέχνες.
Οι άνθρωποι της κινέζικης εταιρείας Unitree κατάφεραν να τραβήξουν την προσοχή του κοινού με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Δημιουργώντας ένα ανθρωποειδές ρομπότ που ονομάζεται G1 το οποίο πλέον είναι ικανό να εκτελεί κινήσεις κουνγκ φου.
Σε ένα βίντεο που ανήρτησαν στο διαδίκτυο βλέπουμε το ρομπότ να έχει πολύ καλό στυλ και κίνηση και να επιτίθεται
Το ρομπότ πλησιάζει σταδιακά και μεθοδικά το μέλος της ομάδας της εταιρείας, εκτελώντας τελετουργικές κινήσεις της κινεζικής πολεμικής τέχνης και προετοιμάζοντας τη στιγμή της επίθεσης.
Με ακρίβεια χιλιοστού του δευτερολέπτου, περιστρέφεται δύο συνεχόμενες φορές γύρω από τον άξονά του -συμπληρώνοντας μια περιστροφή 720 μοιρών!-, και ολοκληρώνει την κίνηση με μια κλωτσιά που εκτινάσσει το ραβδί από το δεξί χέρι του «αντιπάλου» του.
Σύμφωνα με τη Unitree, ο ρυθμός με τον οποία κινείται το ρομπότ είναι πραγματικός και δεν έχει επιταχυνθεί η ταχύτητα προβολής τού βίντεο για να προκαλέσει εντύπωση.
Όπως ανακοινώθηκε, το νέο ανθρωποειδές ρομπότ G1 διαθέτει έως και 43 μικρούς ηλεκτροκινητήρες αρθρώσεων που του επιτρέπουν εξαιρετική ευελιξία, υπερβαίνοντας τις δυνατότητες των ανθρώπων, σύμφωνα με την εταιρεία.
Χάρη στη σχεδίαση, την κατασκευή του και τη διαρκή αναβάθμιση του λογισμικού του, έχει την ικανότητα να χειρίζεται αντικείμενα, να εκτελεί σύνθετες κινήσεις και να εκπαιδεύεται διαρκώς, βελτιώνοντας τις επιδόσεις του.
Το ύψος του είναι 1,32 μέτρα και ζυγίζει 35 κιλά. Διαθέτει αισθητήρες LiDAR και κάμερες βάθους για να αποφεύγει εμπόδια και κινείται με μέγιστη ταχύτητα 7,2 χλμ./ώρα.
Διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή για να εκτελεί τις λειτουργίες του ενώ η ενέργεια για την κίνησή του προέρχεται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία 9.000 μιλιαμπέρ η οποία επιτρέπει αυτονομία έως δύο ώρες.
Η Unitree είναι γνωστή στον χώρο της ρομποτικής εδώ και μία δεκαετία και έχει λανσάρει τόσο τετράποδα όσο και ανθρωποειδή ρομπότ, σχεδιασμένα για διάφορες εφαρμογές, τα οποία κάποιος μπορεί να αποκτήσει σε σχετικά προσιτή τιμή.
Για παράδειγμα, το G1 είναι διαθέσιμο προς πώληση στην τιμή των περίπου 16.000 ευρώ. Πάντως, οι άνθρωποι της εταιρείας συνιστούν σε όσους το αποκτήσουν να το χρησιμοποιούν για τον σκοπό που προορίζεται και να αποφεύγουν να το προκαλούν, για καλό και για κακό.
Πώς το λέγαμε μικροί; «Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα. Στου… Κουνγκ Φου, δεν σε παίρνει!».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsAuto

- Τελευταία Νέα NewsAuto
- Ποιος θα τα βάλει με αυτό το ρομπότ της Unitree; (+video)
- H Mercedes-Benz 500 SEL 5.0 που είναι ο ορισμός της AMG!
- Ανακοινώθηκε η ημερομηνία του Distinguished Gentleman’s Ride 2025
- Ο πρόγονος της Bugatti Chiron είχε W18!
- Αυτό το Toyota Land Cruiser είναι κυριολεκτικά αλεξίσφαιρο (+video)
- Φερστάπεν: Ετοιμάζει μετακίνηση-βόμβα;
- Citroen C3: Σαρώνει βραβεία και κλέβει καρδιές (+video)
- Το προσιτό ηλεκτρικό της Audi θα είναι «A3»
- Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Aston Martin Vanquish Volante
- Μεγάλη μείωση των πωλήσεων της Tesla στην Ευρώπη
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Rally Il Ciocco: Νικητής ο Basso με διαφορά 6/10 από τον Crugnola (εικόνες & βίντεο)
- Όλα όσα γνωρίζουμε για τις ηλεκτρικές Porsche 718 Boxster και Cayman
- Καλά τα Tesla αλλά για τα... δύσκολα ο Trump επιλέγει GM - Αυτό είναι το νέο «θηρίο» του Προέδρου των ΗΠΑ
- BAIC: Στην Ελλάδα μέσω τη FMS (εικόνες)
- EA SPORTS F1 25: Δείτε το πρώτο trailer του φετινού videogame της Formula 1 (video)
- Σε ποιο μέρος οι φορτιστές ηλεκτρικών είναι περισσότεροι από τις αντλίες βενζίνης
- Η Peugeot αναβιώνει το προσωνύμιο «GTi» στο ηλεκτρικό e-208
- ACEA: Σε «ελεύθερη πτώση» οι ταξινομήσεις Φεβρουαρίου - Προβληματισμός στην ΕΕ
- Πόσα «μαύρα» χρήματα για γρηγορόσημο μπλόκαραν οι ψηφιακές υπηρεσίες;