Ποιο είναι το επόμενο “αστέρι” της Red Bull Racing;

Η μεταγραφή-σοκ ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2019, αφορούσε στον Daniel Ricciardo. Ο Αυστραλός αφήνει τη Red Bull Racing για λογαριασμό της Renault αλλά οι «ταύροι» παραδοσιακά έχουν πολλά… ταλέντα έτοιμα να κολυμπήσουν στα βαθιά.

Γι αυτό το ρόλο επιλέχθηκε ο Pierre Gasly, που εδώ και λιγότερο από ένα χρόνο μάχεται στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως οδηγός της «μικρής αδερφής» Scuderia Toro Rosso.

Τι θα λέγατε να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα;

– Ο Gasly αγωνίζεται στη Formula 1 από το Grand Prix Μαλαισίας του 2017 και έχει τερματίσει τέσσερις φορές στο Top10, συμπεριλαμβανομένης της εξαιρετικής τέταρτης θέσης φέτος στο Μπαχρέιν.

– Ο Γάλλος μεγάλωσε στα περίχωρα της Ρουέν και ήταν επιτυχημένος σε διάφορα σπορ, όπως τένις, μπάντμιντον, σκουός, ποδόσφαιρο και σκι.

– Η καριέρα του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό ξεκίνησε από το karting το 2006 και άρχισε γρήγορα να αναρριχάται στις μικρές κατηγορίες. Η πρώτη του ευκαιρία σε πρωτάθλημα μονοθεσίων ήρθε στη γαλλική F4, όπου κατετάγη τρίτος.

– Ακολούθησε ο πρώτος του τίτλος, στο Eurocup Formula Renault το 2013, την ίδια χρονιά που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Εξέλιξης Νέων Οδηγών της Red Bull.

– Το 2014 είχε μία συναρπαστική μονομαχία με τον πρώην teammate του στην Scuderia Toro Rosso, Carlos Sainz Jr στη Formula Renault 3.5 Series, όπου ανέβηκε οκτώ φορές στο βάθρο και τελικά ήταν δεύτερος πίσω από τον Ισπανό.

– Την επόμενη χρονιά ο Gasly συμμετείχε στο GP2 με τη γαλλική ομάδα DAMS, σε μία σεζόν με σκαμπανεβάσματα. Όμως το 2016, συνεργαζόμενος πλέον με την Prema Racing, πανηγύρισε τρεις νίκες.

– Πήγε στο φινάλε της σεζόν όντας επτά πόντους πίσω από τον Antonio Giovinazzi αλλά τερματίζοντας 1ος και 9ος στους δύο συναρπαστικούς αγώνες της Yas Marina, κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλητής με διαφορά οκτώ πόντων.

– Το 2017, έχοντας δύο νίκες στο ενεργητικό του, έκλεισε τη σεζόν δεύτερος στη Super Formula.

– Ο πρώτος του αγώνας στη Formula 1 με τη Scuderia Toro Rosso ήταν την 1η Οκτωβρίου του 2017 στη Μαλαισία, όπου τερμάτισε 14ος.

– Το 2018 έχει σεζόν πλήρους εμπλοκής στην F1 και πέραν της τέταρτης θέσης στο Μπαχρέιν, ο Gasly βαθμολογήθηκε ακόμα σε Μονακό, Ουγγαρία και Βέλγιο, όπου είδε την καρό σημαία του τερματισμού έβδομος, έκτος και όγδοος αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα