Πιο κοντά στην ασύρματη φόρτιση των αυτοκινήτων

Η ασύρματη φόρτιση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πλέον πραγματικότητα και δεν είναι από κάποια αυτοκινητοβιομηχανία η κίνηση που φέρνει πιο κοντά στη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Η ασύρματη φόρτιση είναι μια πολύ καλή ιδέα και θα αλλάξει επίπεδο στην ηλεκτροκίνηση, διευκολύνοντας ιδιαίτερα τη διαδικασία αλλά και την κατοχή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου γενικότερα.

Την έχουμε δει στα smartphone μας εδώ και αρκετό καιρό, αλλά η προοπτική του να φορτίζουμε με τον ίδιο τρόπο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σε πρώτη φάση δεν έμοιαζε ιδιαίτερα προσιτή στο ευρύ κοινό. Παρά τις

προσπάθειες της Kia, της ΒMW αλλά και της Jaguar που με το I-Pace θέλησε να αλλάξει το χάρτη στη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και τις εφαρμογές τους, χρειάστηκε μια αυστραλιανή εταιρεία που ονομάζεται Lumen Freedom για να γίνει ότι χρειαζόταν προκειμένου να είναι η πρώτη στον κόσμο που έλαβε πιστοποίηση βάσει της οποίας επιτρέπεται η δημόσια χρήση ασύρματης τεχνολογίας φόρτισης αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η τεχνολογία της θα αλλάξει τη διαδικασία της φόρτισης για πάντα χάρη στην ευκολία χρήσης. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως οι φορτιστές της λειτουργούν πολύ γρήγορα και κάνουν την σύνδεση με καλώδιο να φαίνεται πολύ ξεπερασμένη. Το προϊόν της εταιρείας είναι ένα σύστημα 11 kW και είναι το μοναδικό στο είδος του στον κόσμο. Η Lumen Freedom δεν έχει μόνο το σύστημα για την εγκατάσταση στο έδαφος προκειμένου να γίνεται η επαγωγική φόρτιση στα αυτοκίνητα αλλά λανσάρει και την απαραίτητη τεχνολογική προσθήκη στο κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, για να γίνει συμβατό με την τεχνολογία που θα του επιτρέπει να φορτίζεται ασύρματα.

Προφανώς και το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, μια και μόλις τον περασμένο μήνα η εταιρεία αυτή, έγινε η πρώτη και μοναδική εταιρεία στον κόσμο μέχρι στιγμής που έχει πιστοποιηθεί από την UL, τον βιομηχανικό φορέα που εγκρίνει τη δημόσια χρήση ασύρματων συσκευών φόρτισης για αυτοκίνητα. Είναι ενδιαφέρον ότι η Lumen Freedom διαθέτει και την πιστοποίηση της WiTricity, μιας εταιρείας που εδρεύει στη Βοστώνη και εξελίσσει παρόμοια τεχνολογία. Αυτό σημαίνει ότι η έξυπνη καινοτομία ενδέχεται σύντομα να είναι έτοιμη για διάθεση στις ΗΠΑ και με τα τρέχοντα δεδομένα, αυτό σημαίνει πως η φόρτιση μπαταρίας 60 kW σε περίπου πέντε ώρες, είναι μια πραγματικότητα που θα αρχίσει να εξαπλώνεται στον κόσμο, αλλάζοντας τελείως και την προοπτική για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και της αύξησης της συγκεκριμένης αγοράς.

Διαβάστε επίσης: Η ασύρματη φόρτιση της BMW

The post Πιο κοντά στην ασύρματη φόρτιση των αυτοκινήτων appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα