Πιο αεροδυναμική και οικονομική η ανανεωμένη Ford Mustang

Οι πληροφορίες της Ford σχετικά με την ανανεωμένη Mustang που θα δούμε το 2018 συνεχώς πληθαίνουν, με την εταιρία να σημειώνει πως μεταξύ άλλων θα υπάρχει βελτίωση τόσο στα δυναμικά χαρακτηριστικά όσο και στην οικονομία καυσίμου.
Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Σύμφωνα με τον μηχανικό Mike Del Zio που συμμετέχει στο πρόγραμμα εξέλιξης, κατά την δοκιμή ενός από τα πρωτότυπα στο δρόμο διαπιστώθηκε πως η απόδοση στις υψηλές ταχύτητες δεν

ήταν το ίδιο καλή με αυτή που έδειχναν τα δεδομένα στην αεροδυναμική σήραγγα. Καθώς η δοκιμή γινόταν σε πίστα και στον χώρο παρευρισκόταν και ο αεροδυναμιστής Jonathan Gesek, η ομάδα αποφάσισε να δοκιμάσει μια πρόχειρη λύση προσθέτοντας ένα κομμάτι ταινία στο κάτω μέρος της μάσκας.

Συνεχίζοντας τις δοκιμές, αποδείχθηκε πως τελικά αυτή η λύση πρόσφερε μεγαλύτερη ευστάθεια στις στροφές με υψηλή ταχύτητα και έτσι αποφασίστηκε ο επανασχεδιασμός της γρίλιας στην μάσκα.

Συνολικά ξοδεύτηκαν εκατοντάδες ώρες δοκιμών προκειμένου να βελτιωθεί η αεροδυναμική της Mustang και τελικά αυτό βοήθησε ώστε να επιτευχθεί μια βελτίωση της κατανάλωσης κατά 5,6%. Μέρος αυτής της βελτίωσης οφείλεται στα κινούμενα κλείστρα που υπάρχουν στην μάσκα και τα οποία ενεργοποιούνται στις υψηλές ταχύτητες μειώνοντας έτσι την αεροδυναμική αντίσταση.

Χάρη στην συνολική αεροδυναμική αναβάθμιση η ανανεωμένη Mustang EcoBoost τόσο με μηχανικό όσο και με αυτόματο κιβώτιο, σύμφωνα με τις τυποποιημένες μετρήσεις EPA των Η.Π.Α., θα έχει μια μέση κατανάλωση 9,4 lt./100 km., ενώ η αντίστοιχη τιμή για την Mustang GT θα είναι 12,4 lt./100 km. για την αυτόματη και 13,1 lt./100 km. για την χειροκίνητη.

Keywords
Τυχαία Θέματα