Πέρασε τα crash test η νέα Ferrari F1

Μπορεί η Ferrari να έγινε η πρώτη ομάδα του μαγικού κόσμου της Formula 1 που ανακοίνωσε επίσημη ημερομηνία αποκαλυπτηρίων του μονοθεσίου με το οποίο θα τρέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018, έγινε όμως και η πρώτη που επιβεβαίωσε πως αυτό πέρασε τις δοκιμές πρόσκρουσης!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η 669 όπως είναι το επίσημο όνομα του νέου «όπλου» της ιταλικής ομάδας, πέρασε επιτυχώς τα crash

test που έγιναν στις εγκεκριμένες από τη παγκόσμια ομοσπονδία (FIA) εγκαταστάσεις της CSI στο Μπολάτε, λίγο έξω από το Μιλάνο.

Οι δοκιμές του κόκκινου μονοθεσίου το οποίο θα μας συστηθεί στις 22 Φεβρουαρίου, έγιναν παρουσία του τεχνικού διευθυντή των κόκκινων, Mattia Binotto. Υπεύθυνος σχεδιασμού ήταν και φέτος ο Simone Resta, με την ευθύνη αεροδυναμικής απόδοσης να βαραίνει τον Enrico Cardile.

Πρέπει να σημειωθεί πως μία επιπλέον πρόκληση για τις ομάδες είναι να συμμορφωθούν με τους περιορισμούς που έθεσε η FIA σε ότι αφορά στο τρικ που έκαναν κάποιες ομάδες, όπου μέσω έξυπνων αναρτήσεων κατάφερναν να χρησιμοποιούν τη γωνία κλίσης του συστήματος διεύθυνσης προς αεροδυναμικό όφελος, καθώς χαμήλωνε η απόσταση τους πρόσθιου μέρους το μονοθεσίου από το έδαφος.

Με τη Ferrari να είναι υπέρμαχος αυτών των περιορισμών αλλά και το μονοθέσιο της να περνάει τόσο νωρίς τις δοκιμές πρόσκρουσης, φαίνεται πως η SF70H δεν περιελάμβανε τέτοιες λύσεις.

Πίσω από το τιμόνι θα είναι και το 2018 οι Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen.

Keywords
Τυχαία Θέματα