Οσονούπω και υβριδική Mercedes A-Class

15:24 2/7/2018 - Πηγή: NewsAuto

Η νέα γενιά Mercedes-Benz A-Class θα υποστεί τελικά τη μεταμόσχευση ηλεκτροκίνησης, αρχικά με δύο plug-in υβριδικούς κινητήρες. Τα δύο PHEV θα ονομάζονται A220e 4Matic και A250e 4Matic. Το ενδιαφέρον χτυπά κόκκινο, οπότε περιμένουμε νεότερα από αυτή την τολμηρή απόφαση της γερμανικής εταιρίας.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ([email protected])

Και οι δύο θα χρησιμοποιήσουν ένα βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων, πιθανώς αυτόν που ανέπτυξε η Daimler και η Renault,

καθώς και ένα ηλεκτροκινητήρα. Η μονάδα εσωτερικής καύσης υποτίθεται ότι τροφοδοτεί τους εμπρός τροχούς, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας θα διοχετεύει την απόδοσή του στον οπίσθιο άξονα. Η μόνη τεχνική διαφορά μεταξύ των A220e και A250e θα είναι από την άποψη της ισχύος, καθώς ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα βγάζει 136 ίππους και 163 αντίστοιχα, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας λέγεται ότι θα παράγει 90 ίππους και στα δύο μοντέλα.

Δεν είναι γνωστό πότε θα ξεκινήσουν τα A-Class PHEV, αλλά ήδη θα μπορούσε να εμφανιστεί από τον Οκτώβριο, στα σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού. Ο plug-in υβριδικός κινητήρας δεν θα περιορίζεται στο hatchback, καθώς θα μπορούσε να τροφοδοτήσει και άλλα συμπαγή μοντέλα, όπως τα επερχόμενα SUV B-Class και GLB που βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα.

Από την άλλη πλευρά, μια εκδοχή μηδενικών εκπομπών ρύπων της τέταρτης γενιάς A-Class είναι κατά τα φαινόμενα εκτός θέματος. Αυτό συμβαίνει επειδή η Mercedes-Benz θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του νέου ηλεκτρικού EQ. Αυτό θα περιλαμβάνει το συμπαγές hatchback EQ A με μπαταρίες, το ηλεκτρικό SUV EQ C και άλλα, μέχρι τώρα άγνωστα, μοντέλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα