Όλες οι εκδόσεις του Volvo V60 Cross Country

Το Volvo V60 Cross Country συνδυάζει την κομψή σχεδιαστική φιλοσοφία της Volvo με τις άνετες οικογενειακές, παντός εδάφους μετακινήσεις.

Πάνω από 20 χρόνια έχουν περάσει από την παρουσίαση του πρώτου Volvo Cross Country, μια έκδοση που έγινε συνώνυμη των all–road, άνετων οικογενειακών μετακινήσεων.

Το Volvo V60 Cross Country συνιστά ένα 5θυρο, 5θέσιο στέισον

βάγκον, το οποίο διατηρεί την κομψότητα του «απλού V60» εμπλουτίζοντάς την με περιπετειώδη χαρακτηριστικά και φυσικά την στάνταρ τετρακίνηση.

Σχεδιαστικά υιοθετείται η σχεδιαστική φιλοσοφία της Volvo με τα χαρακτηριστικά μπροστινά φώτα τύπου LED σε σχήμα «σφυρί του Θορ», τη χαρακτηριστική γρίλια και το αναγνωρίσιμο πίσω μέρος. «Φοράει» επιβλητικές ζάντες 18’’ με 5 ακτίνες (Silver), η μπροστινή μάσκα είναι σε χρώμα Charcoal με χρωμιωμένα ενθέματα & πλαίσιο με γυαλιστερό φινίρισμα.

Σε σύγκριση με το απλό V60, το Cross Country, μεταξύ άλλων, προσφέρει στον οδηγό υψηλότερη θέση οδήγησης κατά 60 mm, ενώ το πλαίσιό του είναι βελτιστοποιημένο ώστε να μπορεί ν’ ανταποκρίνεται σε κάθε καιρική συνθήκη και σε κάθε τύπου έδαφος.

Περί διαστάσεων ο λόγος, το μοντέλο φέρει ύψος 1.432 μ., μήκος 4,671 μ., πλάτος 1,85 μ., ενώ το μεταξόνιό του αντιστοιχεί σε 2.872 μ. Η άνεση στο εσωτερικό είναι ένα από τα πολλά όπλα στη φαρέτρα του μοντέλου με τον χώρο για τα πόδια εμπρός και πίσω ν’ αποτυπώνεται σε 1.074 μ. και 0,895 μ. αντίστοιχα, ενώ ο τετραγωνισμένος χώρος αποσκευών είναι από τους κορυφαίους στην κατηγορία του.

Πέρα από τις άνετες μετακινήσεις των επιβατών εντός της καμπίνας, αυτή επωφελείται και από την κομψή σκανδιναβική σχεδίαση. Στο ταμπλό δεσπόζει ένας εύμορφος πίνακας οργάνων 12,3’’ και μια εύχρηστη ψηφιακή οθόνη για το σύστημα πολυμέσων.

Η ταπετσαρία είναι υφασμάτινη, το τιμόνι δερμάτινο, ενώ από ίδιο υλικό είναι κατασκευασμένος και ο επιλογέας ταχυτήτων. Ξεχωριστή νότα ακόμη δίνουν οι εσωτερικές διακοσμητικές επιφάνειες Iron Ore από αλουμίνιο, ενώ την πρακτικότητα ενισχύουν οι 2 θύρες USB και το Κεντρικό υποβραχιόνιο πίσω με ποτηροθήκες.

Το Volvo V60 Cross Country προσφέρεται στη χώρα μας αποκλειστικά με τον mild hybrid 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα (B4), ο οποίος αποδίδει 197 ίππους και 420 Nm ροπής. Συνδυάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, ενώ η κατανάλωση καυσίμου -χάρη στην ήπια υβριδική τεχνολογία –δεν υπερβαίνει τα 5,3 l/χλμ.        

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επιλέξουν το Volvo V60 Cross Country ανάμεσα σε δύο εξoπλιστικά πακέτα: Το απλό Cross και το Cross Pro. Το δεύτερο συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων Δορυφορικό σύστημα πλοήγησης (Navigation Pro), ενώ οι 18άρες ζάντες των 5 ακτινών είναι τύπου Black Diamond Cut.

Όσον αφορά τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης, αυτά είναι άφθονα, ήδη από τον βασικό εξοπλισμό. Μεταξύ αυτών:

– Σύστημα προειδοποίησης για ολισθηρό οδόστρωμα (Slippery Road Alert) ή για αυτοκίνητα που φρενάρουν απότομα εμπρός (Hazard Light Alert).

– Αισθητήρες παρκαρίσματος, πίσω

– Cruise Control

Hill Descent Control (Σύστημα υποβοήθησης κατάβασης)

Hill Start Assist (Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα)

– Stop/Start

Volvo On Call

– Intelligent Driver Information System (IDIS) – Ευφυές σύστημα πληροφόρησης του οδηγού

Lane Keeping Aid (Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας)

IPS – Σύστημα προστασίας από πλευρικές συγκρούσεις στα εμπρός καθίσματα

– Σύστημα υποβοήθησης αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης

Σημειώνεται πως το Volvo V60 Cross Country, όπως και κάθε άλλο μοντέλο της εταιρείας, συνοδεύεται από 5 χρόνια εγγύηση και οδική βοήθεια Volvo Assistance.

Για να δείτε τις διαφορές ανάμεσα στα δύο πακέτα εξοπλισμού, καθώς και τις τιμές τους πατήστε εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Volvo XC60 Recharge: Ισχυρό και με χαμηλή κατανάλωση

Volvo: Καινοτομεί και στην παιδική ασφάλεια

Volvo XC90 Recharge: Με χαμηλή κατανάλωση και κορυφαίες τεχνολογίες

The post Όλες οι εκδόσεις του Volvo V60 Cross Country appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα