Οικονομικό ηλεκτρικό από τη Renault

Το νέο K-ZE είναι η οικονομική πρόταση ηλεκτρικού αυτοκινήτου από τη Renault, αρχικά για την αγορά της Κίνας.

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να λανσαριστεί στην Κινέζικη αγορά το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Renault, το οποίο προβάλλει ως πλεονέκτημα

το χαμηλό κόστος απόκτησης. To City K-ZE που η Renault προσδιορίζει ως compact crossover και παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, είναι το μικρότερο ηλεκτρικό μοντέλο της γκάμας της Γαλλικής εταιρείας και τοποθετείται κάτω και από το Zoe. Με αυτονομία 250 χιλιομέτρων από μια πλήρη φόρτιση, το K-ZE έχει διαστάσεις αντίστοιχες με το Twingo, με μεταξόνιο 2.423 χιλιοστά και χώρο αποσκευών 300 λίτρων.

Στην καμπίνα του μικρού ηλεκτρικού, υπάρχουν όλα τα στοιχεία εκείνα που ορίζουν ως φιλικό στη χρήση και σύγχρονο, ένα μοντέλο που προορίζεται για αστικές μετακινήσεις. Η οθόνη στο κέντρο του ταμπλό έχει διαγώνιο 8 ιντσών και το λειτουργικό της επιτρέπει σύνδεση κάθε είδους smartphone. Ένα από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του μικρού ηλεκτρικού είναι πως μπορεί να φτάσει στο 80% της φόρτισης των μπαταριών του, μέσα σε 50 λεπτά της ώρας. Η παραγωγή του μικρού μοντέλου θα γίνεται στην Κίνα, σε συνεργασία με την Dongfeng.

Το K-ZE είναι βασισμένο στην πλατφόρμα CMF-A που έχει εξελιχθεί από τις Renault- Nissan και έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής σε δύο μοντέλα που διατίθενται στην Ινδική αγορά (τα Renault Kwid και Datsun Redi-Go). Το K-ZE παρά το γεγονός πως θα αρχίσει την εμπορική του πορεία στην αγορά της Κίνας, η εταιρεία υποστηρίζει πως κατασκευαστικά διέπεται από τις ποιοτικές αρχές που χαρακτηρίζουν τα Ευρωπαϊκά μοντέλα, ενώ στο μέλλον αναμένεται να το δούμε να διατίθεται και στις χώρες της Ευρώπης.

The post Οικονομικό ηλεκτρικό από τη Renault appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα