Οικογενειακή ατμόσφαιρα για την Toro Rosso

11:20 8/9/2012 - Πηγή: NewsAuto

Μία από τις ομάδες που αγωνίζονται εντός έδρας αυτό το Σαββατοκύριακο, είναι η Scuderia Toro Rosso. Μπορεί το εργοστάσιο της, που βρίσκεται στη Φαένζα, να μην είναι όσο κοντά είναι το Μαρανέλο για τη Ferrari αλλά και πάλι, το εργατικό δυναμικό αναμένεται να βρεθεί στις κερκίδες της Μόντσα για να δει τις προσπάθειες των οδηγών της ομάδας πίσω από το τιμόνι των RB7. Γεγονός που κάτι τον αγώνα ξεχωριστό για τον Ντάνιελ Ρικιάρντο.

«Είμαι πραγματικά συνεπαρμένος με τη Μόντσα, όχι μόνον επειδή είναι μία απολαυστική

πίστα, αλλά επειδή φέτος τρέχω με Ιταλική ομάδα και η οικογένειά μου έχει Ιταλικές ρίζες. Είναι ο δεύτερος σημαντικότερος αγώνας της χρονιάς για μένα μετά από αυτόν της πατρίδας μου, στην Αυστραλία. Επίσης κάτι που κάνει το Σαββατοκύριακο ξεχωριστό είναι το γεγονός ότι πολύς κόσμος θα έρθει να μας δει από το εργοστάσιο της Toro Rosso στη Φαένζα. Ανυπομονώ να συναντήσω πολλούς από αυτούς που εργάζονται τόσο σκληρά στα παρασκήνια της F1. Θα είναι μία όμορφη, οικογενειακή ατμόσφαιρα», δήλωσε ο νεαρός οδηγός από το Περθ.

Αυτή θα είναι η δεύτερη συμμετοχή του στο ιταλικό Γκραν Πρι της φόρμουλα 1 αλλά γνωρίζει καλά τα μυστικά του “Ναού της Ταχύτητας” από τις εμφανίσεις του εκεί και σε μικρότερες κατηγορίες.



«Η πρώτη φορά που έτρεξα με μονοθέσιο της φόρμουλα 1 εδώ, ήταν πέρσι και απόλαυσα το Σαββατοκύριακο καθώς ήταν και η πρώτη φορά που είχα ξεπεράσει τον τιμ μέιτ μου, ο οποίος γνώριζε καλά την πίστα. Είχα ένα καλό αγώνα εκεί στα πλαίσια και του Renault World Series, δίνοντας τρομερή μάχη με το σημερινό μου ομόσταβλο, τον Ζαν-Ερίκ Βερν. Θα ξανατρέξουμε με σκληρές και μεσαίες γόμες Pirelli, όπως στο Σπα, επομένως έχουμε πρόσφατη την εμπειρία από τις διαφορές τους. Είναι μία λογική επιλογή επειδή η Μόντσα συνήθως δεν καταπονεί πολύ τα ελαστικά, έχοντας μεγάλες ευθείες και στροφές χωρίς υπερβολικές απαιτήσεις. Το γεγονός ότι τρέχουμε με χαμηλή αεροδυναμική πίεση περιορίζει τα μέγιστα φορτία στα ελαστικά», σχολίασε ο Ρικιάρντο.

Ο οδηγός της Toro Rosso, βαθμολογήθηκε στον αγώνα της προηγούμενης Κυριακής που έλαβε χώρα στο Βέλγιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα