Οδηγούμε το νέο Opel Mokka

Η επιστροφή της Opel σε καθεστώς κερδοφορίας περνά μέσα από την παρουσία της σε όσο το δυνατόν περισσότερες κατηγορίες. Στη SUV B-segment εκπροσωπείται πλέον από το νέο Mokka, ένα όχημα ελεύθερου χρόνου με μήκος 4,28 m. Οι πωλήσεις στη χώρα μας έχουν ήδη αρχίσει, με τιμές από 20.990 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του οφέλους απόσυρσης. Οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν μέσα στο Νοέμβριο.

Αποστολή στο Αμβούργο: Κώστας

Μπιτσικώκος

Από το αεροδρόμιο του Αμβούργου και κινούμενοι βορειοανατολικά προς τη Βόρεια Θάλασσα, οδηγήσαμε το Mokka κυρίως σε δρόμους υψηλής ταχύτητας. Άλλωστε, τα SUV αυτού του μεγέθους έχουν σχεδιαστεί για να ζουν κυρίως μέσα και γύρω από τις πόλεις. Το ενδιαφέρον για το νέο μοντέλο της Opel είναι ήδη μεγάλο, όπως μαρτυρούν και οι άνω των 40.000 παραγγελίες. Στην Opel εκτιμούν ότι οι ιδιοκτήτες του Mokka θα είναι σε ποσοστό 70% νέοι πελάτες στην εταιρεία, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό.

Το μυώδες παρουσιαστικό του Mokka σε κερδίζει με την πρώτη ματιά, στο εσωτερικό όμως θα περιμέναμε κάτι πιο… εμπνευσμένο, καθώς θυμίζει έντονα Meriva. Ακόμη και έτσι, η εικόνα είναι ικανοποιητική, με μαλακά υλικά στο πάνω μέρος του ταμπλό και σωστή για τα επίπεδα της κατηγορίας συναρμογή. Οι άνθρωποι της Opel επιμένουν ότι δεν μοιράζεται το ίδιο «πάτωμα» με το Corsa, αλλά πατά σε μία νέα πλατφόρμα.

Τρεις είναι οι διαθέσιμοι κινητήρες, εκ των οποίων οι δύο θα έλθουν στην Ελλάδα, καθώς ο ατμοσφαιρικός 1.6 δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Με τον 1.4 turbo των 140 PS, το Mokka κυκλοφορεί αποκλειστικά ως 4

Keywords
Τυχαία Θέματα