Ο Πάπας Λέων στη σέλα μιας BMW R18
Ο Πάπας Λέων ο 14ος υπέγραψε μια BMW R18 Transcontinental που θα δημοπρατηθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.
Μια εικόνα που σπάνια συναντά κανείς εκτυλίχθηκε στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου. Ο Πάπας Λέων ο 14ος ανέβηκε στη σέλα μιας BMW R18 Transcontinental και την υπέγραψε για φιλανθρωπικό σκοπό.
Η ειδικά προσαρμοσμένη μοτοσικλέτα παραδόθηκε στον Ποντίφικα από την ομάδα Jesus Bikers, που ολοκλήρωσε μια τριήμερη προσκυνηματική διαδρομή, ξεκινώντας από
Η BMW R18 Transcontinental, στις 18 Οκτωβρίου θα βγει σε δημοπρασία, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν στη Missio Austria, για την υποστήριξη παιδιών που αναγκάζονται να εργάζονται στη Μαδαγασκάρη. Ο στόχος δεν είναι μόνο η συγκέντρωση χρημάτων αλλά και η ευαισθητοποίηση γύρω από μια σκληρή πραγματικότητα που σπάνια προβάλλεται.
@ewtnvatican The “Jesus Bikers” have arrived in Rome. Pope Leo XIV was presented with a white BMW motorcycle at Wednesday’s General Audience in St. Peter’s Square. He signed it and the autographed motorcycle will be auctioned off for a Missio Austria children’s aid project in Madagascar. : Rudolf Gehrig | @EWTN Katholisches TV weltweit #bmwmotorcycle #bmwmotorrad #popeleoxiv #catholicchurch #catholicism ♬ original sound – EWTN VaticanΗ ίδια η μοτοσικλέτα έχει τροποποιηθεί από customizer στη Γερμανία. Σχεδιάστηκε αντλώντας έμπνευση από το εμβληματικό Popemobile, το «παποκίνητο» αυτοκίνητο που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε το 1965 στη Νέα Υόρκη και ήταν βασισμένο σε ένα Jeep JK-8.
Πάντως ο Πάπας Λέων ο 14ος δεν είναι ο πρώτος Ποντίφικας που ασχολείται με μοτοσικλέτες. Μια αντίστοιχη περίπτωση είχαμε συναντήσει το 2015 όταν ο Πάπας Βενέδικτος είχε υπογράψει μια Harley-Davidson Softail Classic για φιλανθρωπικό σκοπό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2018 ο Πάπας Φραγκίσκος δέχτηκε δώτο μια Vespa 50 του 1971 από τη Λέσχη Vespa της Ρώμης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
Ξανά διαθέσιμα τα Keeway XDV125 Evo και Pro. Που θα τα βρείτε (+τιμή)
Morbidelli N300: Διασκέδαση και ουσία σε ένα μοντέρνο πακέτο (+video)
Το πρώτο ελληνικό ηλεκτρικό scooter NOOS στην Auto Thessaloniki 2025
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Ο Πάπας Λέων στη σέλα μιας BMW R18
- Αντιπροσωπεία boutique ανοίγει η Renault στο Κολωνάκι
- Νέα Mercedes-Benz GLC EQ Technology: Με αυτονομία 700+ χλμ. και πλατφόρμα 800V
- Formula 1: Η βαθμολογία σε οδηγούς & κατασκευαστές μετά το GP Ιταλίας
- Η Ford επιστρέφει στις αγωνιστικές ρίζες της
- Επίσημο: Αποκάλυψη για το Leapmotor B05
- Maxus: Στην Ελλάδα από την Automotive Solutions και το Όμιλο Σαρακάκη
- Ελλάδα: Οδηγός μηχανής έφαγε τη μπάρα στο κεφάλι για ...
- Maxus: Στην Ελλάδα από την Automotive Solutions και τον Όμιλο Σαρακάκη
- Έκθεση Αυτοκινήτου Μονάχου: Η ηλεκτρική Mercedes GLC με πάνω από 700 χλμ. αυτονομία – Φωτιζόμενη η νέα μάσκα (εικόνες & βίντεο)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsAuto
- Τελευταία Νέα NewsAuto
- Ο Πάπας Λέων στη σέλα μιας BMW R18
- Αντιπροσωπεία boutique ανοίγει η Renault στο Κολωνάκι
- Μία πρώτη ματιά στο νέο CUPRA Raval (+video)
- Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Leapmotor B05
- Η BMW αποκάλυψε τη νέα i3 Sedan (+video)
- Πρώτη γεύση από τη νέα ηλεκτρική Mercedes C-Class
- Ηλεκτρικό με αυτονομία 1.500 χλμ. από την Changan για την Ευρώπη
- Ποιο είναι το αυτοκίνητο-μυστήριο που ετοιμάζει η Tesla;
- Τι σημαίνει στην τσέπη μας η μείωση των τεκμηρίων – Αναλυτικά παραδείγματα
- Τιμή… λουκούμι για το ηλεκτρικό Zeeho AE8S+
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Η Ford επιστρέφει στις αγωνιστικές ρίζες της
- Ελλάδα: Οδηγός μηχανής έφαγε τη μπάρα στο κεφάλι για ...
- Γιατί τα σήματα της τροχαίας έχουν τρύπες -Ποιοι και γιατί τις ανοίγουν
- Maxus: Νέος «παίκτης» στα pick-up της ελληνικής αγοράς - Ποιος όμιλος αναλαμβάνει διανομή και τεχνική υποστήριξη
- Maxus: Στην Ελλάδα από την Automotive Solutions και τον Όμιλο Σαρακάκη
- Επίσημο: Αποκάλυψη για το Leapmotor B05
- Έκθεση Αυτοκινήτου Μονάχου: Η ηλεκτρική Mercedes GLC με πάνω από 700 χλμ. αυτονομία – Φωτιζόμενη η νέα μάσκα (εικόνες & βίντεο)
- Πιάστηκε στα πράσα ο οδηγός που έψαχναν για έξι όλοκληρα χρόνια -Γιατί τον καταζητούσαν, πώς τους ξέφευγε



