Νότια Κορέα: Ηλεκτρικά IX από προμηθευτή της Tesla σε εργοστάσιο της GM

00:18 5/4/2019 - Πηγή: NewsAuto

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα ετοιμάζει η Myongshin στο εργοστάσιο της GM στη Νότια Κορέα.

Ένας προμηθευτής της Tesla στη Νότια Κορέα συμφώνησε να αγοράσει ένα εργοστάσιο από την τοπική μονάδα της General Motors για να ξεκινήσει τη κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων, ενδεχομένως για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η συμφωνία έρχεται αφού η GM έκλεισε το εργοστάσιο της Gunsan, ένα από τα τέσσερα εργοστάσια που έχει στη Νότια Κορέα,

στα τέλη Μαΐου, στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας προσπάθειας αναδιάρθρωσης, η οποία κατέληξε σε ένα μεγάλο χρηματοδοτικό πακέτο στήριξης από την κυβέρνηση της χώρας.

Η GM δεν αποκάλυψε την τιμή πώλησης του εργοστασίου Gunsan, αλλά ο κατασκευαστής αυτοκινήτων Myongshin είχε αναφέρει ότι θα το αγόραζε για 99,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η Myongshin, επίσης προμηθευτής της Hyundai Motor, αποτελεί μέρος μιας κοινοπραξίας που θα ξοδέψει αρχικά συνολικά 180 εκατ. δολάρια στο εργοστάσιο για να παράγει 50.000 ηλεκτρικά οχήματα από το 2021 και 150.000 ηλεκτρικά μοντέλα το 2025.

«Στόχος μας είναι να κλείσουμε αυτή τη συμφωνία το συντομότερο δυνατό για να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει συνεχιζόμενη οικονομική δραστηριότητα», ανέφερε στέλεχος από την GM Κορέας.

Η κοινοπραξία είχε συνομιλίες με μια μη αναγνωρισμένη παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων στην εγκατάσταση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν Tesla.

Το εργοστάσιο θα μπορούσε να επωφεληθεί από τη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών της Νότιας Κορέας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, καθώς και την αλυσίδα εφοδιασμού ηλεκτρικών αυτοκινήτων της χώρας.

Το εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα δημιουργήσει 900 θέσεις εργασίας και άλλες 2.000 σε προμηθευτές και άλλες επιχειρήσεις.

Η επιχειρηματική μονάδα της GM στη Νότια Κορέα έχει πληγεί σκληρά από την έξοδο της αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ από την Ευρώπη, η οποία αποτελούσε μια σημαντική αγορά εξαγωγών. Τα στελέχη της GM έχουν επίσης διαμαρτυρηθεί για το κόστος εργασίας.

The post Νότια Κορέα: Ηλεκτρικά IX από προμηθευτή της Tesla σε εργοστάσιο της GM appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα