Νέο υβριδικό σύστημα από τη Honda

Ένα νέο ελαφρύ και συμπαγές υβριδικό σύστημα δημιούργησε η Honda Motor Co με την ονομασία «Sport Hybrid Intelligent Dual Clutch Drive», που χρησιμοποιεί ένα ηλεκτροκινητήρα κατάλληλο για μικρά οχήματα.

Το νέο αυτό υβριδικό σύστημα αποτελεί την τελευταία προσθήκη

στην γενιά κινητήρων φιλοσοφίας Earth Dreams Technology της ιαπωνικής εταιρείας που στοχεύει σε οδηγικές επιδόσεις αλλά και οικονομία καυσίμου.

Το Sport Hybrid Intelligent Dual Clutch Drive προστίθεται στο Sport Hybrid Intelligent Multi Mode Drive, το υβριδικό σύστημα δύο ηλεκτροκινητήρων της Honda για μεσαία οχήματα, και το Sport Hybrid SH-AWD® (Sport Hybrid Super Handling – All Wheel Drive) και το υβριδικό σύστημα τριών ηλεκτροκινητήρων για μεγάλα οχήματα που επιτρέπει την ανεξάρτητη κατανομή ροπής στους δύο πίσω τροχούς.

Ας δούμε αναλυτικά τα τρία διαφορετικά συστήματα Sport Hybrid της Honda:

One-motor SPORT HYBRID Intelligent Dual Clutch Drive
Εκτός από κορυφαία κατανάλωση, προσφέρει ισχυρότερη και πιο γραμμική αίσθηση επιτάχυνσης. Αυτή η μονάδα ελέγχου συνδυάζει ένα νέο εν σειρά 4-κύλινδρο κινητήρα 1.5L κύκλου Atkinson με 7-τάχυτο σύστημα DCT που φέρει ενσωματωμένο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία ιόντων λιθίου για βελτίωση της απόδοσης πάνω από 30% συγκριτικά με ένα συμβατικό υβριδικό σύστημα ενός ηλεκτροκινητήρα.









Two-motor SPORT HYBRID Intelligent Multi Mode Drive / Plug-in
Με την χρήση ηλεκτροκινητήρων υψηλής απόδοσης/ισχύος επιτυγχάνεται ζωηρή επιτάχυνση με οδηγική αίσθηση EV και υψηλή οικονομία καυσίμου. Το υβριδικό σύστημα πετυχαίνει την παγκοσμίως μεγαλύτερη απόδοσησυνδυάζοντας ένα νέο κινητήρα ειδικό για υβριδικά οχήματα, ηλεκτρικό κιβώτιο CVT και δύο ενσωματωμένους ηλεκτροκινητήρες και στάτη (συμπλέκτη  εμπλοκής), μπαταρία ιόντων λιθίου και τρία προγράμματα οδήγησης – ώστε να επιλέγεται το βέλτιστο ανάλογα με την οδηγική κατάσταση. Αυτό το σύστημα, που είναι επίσης κατάλληλο σαν plug-in υβριδικό, θα τοποθετείται στην έκδοση Accord Β. Αμερικής, και θα παρουσιαστεί στην αγορά τον Ιανουάριο του 2013.

Three-motor SPORT HYBRID SH-AWD® (SPORT HYBRID Super Handling – All Wheel Drive)
Ο συνδυασμός ενός V6 με αυτό το ισχυρό σύστημα τριών ηλεκτροκινητήρων πετυχαίνει επιτάχυνση εφάμιλλη ενός V8 με κατανάλωση καλύτερη ακόμα και σε σχέση με ένα εν σειρά 4-κύλινδρο. Ένας νέος V6 3.5L άμεσου ψεκασμού τοποθετείται μπροστά και συνδυάζεται με νέο 7-τάχυτο κιβώτιο DCT με ενσωματωμένο ηλεκτροκινητήρα. Η μοναδική τεχνολογία της Honda χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες εγκατεστημένους στο πίσω τμήμα για τον έλεγχο της κατανομής ροπής μεταξύ δεξιού / αριστερού πίσω τροχού.

Keywords
Τυχαία Θέματα