Νέο ηλεκτρικό κινέζικο για την Ευρώπη αντίπαλος του Tesla Model 3

Η κινέζικη BYD αποκάλυψε το νέο ηλεκτρικό sedan Han για την Ευρώπη, το οποίο θα στοχεύσει απευθείας απέναντι στο Tesla Model 3.

Το νέο BYD Han θα λανσαριστεί στην Ευρώπη αμέσως μετά το ντεμπούτο του στην Κίνα στα τέλη Ιουνίου.

Είναι

το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της BYD που φέρει τη νέα γενιά μπαταριών «Blade», οι οποίες είναι μικρότερες σε μέγεθος από τις τωρινές και με αυξημένη αυτονομία.

Η εταιρεία μάλιστα υπόσχεται ότι με μια πλήρη φόρτιση το Han θα μπορεί να διανύσει έως και 605 χιλιόμετρα, με βάση πάντως των κύκλο μέτρησης NEDC και όχι τον νεότερο WLTP.

Πολύ γρήγορες είναι οι επιδόσεις, αφού για το 0-100 km/h η BYD ανακοινώνει χρόνο μόνο 3.9 sec. Μάλιστα, πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο στην Κίνα που θα φέρει το εξελιγμένο σύστημα πέδησης IPB της Bosch, που προσφέρει βελτιωμένη αίσθηση και απόδοση κατά το φρενάρισμα.

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του ξεχωρίζουμε επίσης τη συνδεσιμότητα 5G, η οποία χρησιμοποιείται και για τα εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας του αυτοκινήτου, ενώ στο εσωτερικό κλέβει τις εντυπώσεις η μεγάλη κεντρική οθόνη –θυμίζει αυτή της Tesla– αλλά και ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Σχεδιαστικά, το νέο BYD Han εφαρμόζει μια αρκετά δυναμική σχεδίαση, σε ένα 4θυρο κουπέ αμάξωμα με πολύ καλή αεροδυναμική. Παρότι δεν έχουν ανακοινωθεί οι διαστάσεις του, αναμένεται να τοποθετηθεί στη μεσαία σεντάν κατηγορία.

Τιμολογιακά., η BYD αναφέρει ότι στην Ευρώπη η τιμή του Han θα βρίσκεται ανάμεσα στα 45.000 και 55.000 ευρώ, ανάλογα με την αγορά. Σημειώστε ότι το Tesla Model 3 ξεκινά στη Γερμανία από τα 44.000 ευρώ.

The post Νέο ηλεκτρικό κινέζικο για την Ευρώπη αντίπαλος του Tesla Model 3 appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα