Νέο Audi SQ2: Δυναμικό και γρήγορο

18:05 8/1/2021 - Πηγή: NewsAuto

Η σπορ έκδοση του compact SUV της Audi, ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 sec, ενώ εμπνέει εμπιστοσύνη στον οδηγό χάρη στο “κράτημα” και την ακρίβεια χειρισμού που προσφέρει.

Η Audi “φρεσκάρει” το SQ2 προσδίδοντάς του ακόμα πιο ελκυστική εμφάνιση και προηγμένες τεχνολογίες.  Ο δυναμισμός και

οι επιδόσεις αποτελούν τα δυνατά “χαρτιά” του μοντέλου, το οποίο εμπνέει εμπιστοσύνη σε οδήγηση σε επιφάνεια χαμηλής τριβής, όπως και σε σφιχτές καμπύλες.

Εντυπωσιακές επιδόσεις

Tο ανανεωμένο SQ2 επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ν’ αποτυπώνεται σε 250 χλμ./ώρα.

Τα εν λόγω νούμερα συγκροτούνται χάρη στον υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο 2.0 TFSI των 300 PS, ο οποίος είναι ένας σπορ κινητήρας που απαντάται σε πολλά μοντέλα Audi. Στο νέο SQ2 αποδίδει σταθερή ροπή 400 Nm σε ένα ευρύ φάσμα μεταξύ 2.000 και 5.300 σ.α.λ.. Έχει εξαιρετική απόκριση γκαζιού, με τον ήχο του να γεμίζει όσο αυξάνεται η ταχύτητα, κάτι που εν μέρει οφείλεται και στα πτερύγια του συστήματος εξάτμισης. Το σύστημα Audi Valvelift (AVS) αλλάζει τη διαδρομή των βαλβίδων εξόδου μεταξύ δύο επιπέδων ανάλογα με τις ανάγκες, βελτιστοποιώντας τον κύκλο φόρτισης στο χαμηλότερο εύρος στροφών, με τη βελτιωμένη ροή καυσαερίων στον υπερσυμπιεστή να οδηγεί σε ευέλικτη απόκριση και ισχυρή συσσώρευση ροπής.

Η εξελιγμένη θερμική διαχείριση ελέγχει τη ροή του ψυκτικού και η πολλαπλή εξαγωγής ενσωματωμένη στην κυλινδροκεφαλή βοηθά τον κινητήρα να ζεσταθεί γρήγορα, πράγμα που επιτρέπει την ενεργοποίηση της μετεπεξεργασίας των καυσαερίων πιο νωρίς. Περιττό να αναφερθεί ότι το Audi SQ2 συμμορφώνεται με τα όρια του νέου προτύπου εκπομπών Euro 6 AP.

Το 7-τάχυτο S tronic είναι στάνταρ στο SQ2. Οι πρώτες σχέσεις είναι σχετικά κοντές, με σπορ προσανατολισμό, ενώ η έβδομη ταχύτητα είναι μακριά για μείωση της κατανάλωσης. Το γρήγορο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη λειτουργεί στις θέσεις D ή S, ή το χειρίζεται ο ίδιος ο οδηγός. Εάν το Audi drive select είναι σε λειτουργία “Efficiency”, ο συμπλέκτης αποσυνδέεται κατά τον ελεύθερο τροχασμό, επιτρέποντας στο σπορ SUV να ρολάρει ελεύθερα.

Εμπνέει εμπιστοσύνη

Η τετρακίνηση quattro παρέχει στο ανανεωμένο Audi SQ2 ένα δυναμικό χαρακτήρα, με μέγιστο έλεγχο και αξιοπιστία σε οδήγηση σε επιφάνεια χαμηλής τριβής. Ένας ηλεκτροϋδραυλικός πολύδισκος συμπλέκτης τελευταίας γενιάς, περίπου ένα κιλό ελαφρύτερος από τον προηγούμενο, διαθέτει πολλές βελτιώσεις, για παράδειγμα στα ρουλεμάν και την τροφοδοσία λαδιού, που αυξάνουν την αποδοτικότητά του. Κατανέμει την ροπή ομαλά μεταξύ των αξόνων. Εάν οι μπροστινοί τροχοί χάσουν την πρόσφυση, η ροπή ανακατευθύνεται πλήρως προς τα πίσω μέσα σε λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Η ανάρτηση S sport του Audi SQ2 χαμηλώνει το αυτοκίνητο κατά 20 χιλιοστά. Το στάνταρ προοδευτικό τιμόνι είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε ο λόγος διεύθυνσής του να γίνεται πιο άμεσος καθώς αυξάνεται η γωνία στρέψης. Αυτό κάνει το SQ2 ακόμα πιο ευέλικτο σε αστική κίνηση και σε σφιχτές καμπύλες.

Ο βασικός εξοπλισμός του σπορ συμπαγούς SUV περιλαμβάνει επίσης το Audi drive select που προσφέρει τα προφίλ “auto”, comfort”, “dynamic”, “efficiency” και “individual”. Αλλάζει τον χαρακτήρα του συστήματος διεύθυνσης, του S tronic, του κινητήρα και άλλων συστημάτων. Ο οδηγός μπορεί να πατήσει ένα κουμπί για να θέσει το ESC σε λειτουργία off-road.

Το Audi SQ2 διαθέτει στάνταρ ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών και ελαστικά μεγέθους 235/45. Η γκάμα περιλαμβάνει επίσης ζάντες 19 ιντσών με ελαστικά 235/40 (στάνταρ με το εξωτερικό πακέτο SQ2). Τα μεγάλα φρένα έχουν διάμετρο 340 χιλ. στον μπροστινό άξονα και 310 χιλ. στον πίσω άξονα. Οι δαγκάνες φρένων διαθέτουν σήματα S και είναι προαιρετικά βαμμένες σε κόκκινο χρώμα.

The post Νέο Audi SQ2: Δυναμικό και γρήγορο appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα