Νέο Audi A3 Sportback g-tron με πιο ισχυρό μοτέρ φυσικού αερίου

14:05 7/3/2019 - Πηγή: NewsAuto

H Audi παρουσιάζει την αναβαθμισμένη γενιά του A3 Sportback g-tron με φυσικό αέριο, το οποίο διαθέτει πιο ισχυρό κινητήρα, αλλά και μεγαλύτερη αυτονομία κίνησης.

Το αναβαθμισμένο Audi A3 Sportback g-tron αποκτά λοιπόν τον νεότερο 1.5 TFSI κινητήρα βενζίνης των 131 ίππων ισχύος του VW Group, ο οποίος ύστερα από επεμβάσεις στην κυλινδροκεφαλή,

το turbo, τον ψεκασμό και τον καταλύτη, είναι σε θέση να χρησιμοποιεί ως καύσιμο και το φυσικό αέριο. Ο κινητήρας αυτός έρχεται ισχυρότερους κατά 21 ίππους σε σχέση με τον προηγούμενο 1.4 TFSI που έφερε το g-tron.

Επιπλέον αυτών, το νέο A3 με φυσικό αέριο αποκτά για πρώτη φορά και ένα τρίτο ρεζερβουάρ φυσικού αερίου, εκτός από τα 2 που διέθετε πριν, αυξάνοντας έτσι την αυτονομία του στα 400 χιλιόμετρα με βάση το νεότερο κύκλο μέτρησης WLTP. Η συνολική χωρητικότητα των 3 πλέον δεξαμενών CNG είναι 18 κιλά, από 14 στο προηγούμενο e-tron. Από την άλλη πλευρά το ρεζερβουάρ βενζίνης έχει μικρύνει και πλέον βρίσκεται μόνο στα 9 λίτρα.

Σε ό,τι αφορά στην κατανάλωση φυσικού αερίου, η Audi ανακοινώνει μια μέση τιμή από 3,5 κιλά/100 χιλιόμετρα, κάτι που σημαίνει ότι με βάση τη σημερινή τιμή του φυσικού αερίου στη χώρα μας (0,89 ευρώ/κιλό) το κόστος ανά 100 km είναι μόνο 3,1 ευρώ/100 χιλιόμετρα.

Το νέο Audi A3 Sportback g-tron είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελίες. Τονίζουμε ότι το νέο μοντέλο συνδυάζεται αποκλειστικά με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Το κόστος στη Γερμανία ξεκινά από τα 30.600 ευρώ.

The post Νέο Audi A3 Sportback g-tron με πιο ισχυρό μοτέρ φυσικού αερίου appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα