Νέες αλλαγές στο καλεντάρι του WRC

Ενώ περιμένουμε πως και πως την επιστροφή στη δράση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, έρχεται μία ακόμα αλλαγή στο καλεντάρι του 2020.

Δεν αποτελεί έκπληξη καθώς σας είχαμε προ πολλού ενημερώσει για τις προχωρημένες επαφές για ένταξη στο πρόγραμμα του Ypres Rally στο Βέλγιο. Αυτές είχαν ευτυχή κατάληξη με την εν λόγω χώρα να γίνεται η 34η που φιλοξενεί γύρο του WRC

από τη θέσπιση του παγκοσμίου πρωταθλήματος, το 1973.

Μόνο που ο γύρος του Βελγίου δεν θα μπει σφήνα στο πρόγραμμα που ξέραμε αλλά τελικά θα αντικαταστήσει τον τελευταίο αγώνα της σεζόν – το Ράλι Ιαπωνίας. Η Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου θα επέστρεφε στο καλεντάρι μετά από δέκα χρόνια, ωστόσο η διεξαγωγή του ράλι εκεί ήταν αδύνατη δεδομένων των περιορισμών που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση της χώρας λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.

Επιβεβαιώθηκε πάντως, πως η Ιαπωνία θα είναι το 2021 στο επίσημο πρόγραμμα, που ήδη περιλαμβάνει εννέα επισημοποιημένες στάσεις, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

To Ypres Rally έλαβε πρώτη φορά χώρα το 1965 ενώ παρότι δεν ήταν κομμάτι του WRC, παραδοσιακά προσέλκυε μεγάλα ονόματα που το αξιοποιούσαν ως προετοιμασία για άλλες, ασφάλτινες μάχες.

Θα περιλαμβάνει περίπου 300 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών που θα απλώνονται σε τρεις ημέρες. Μάλιστα, το τελευταίο σκέλος θα περιλαμβάνει κομμάτια της θρυλικής πίστας Formula 1 του Σπα, με την Power Stage να ανεβαίνει την επική Eau Rouge!

Πάμε όμως να δούμε πως διαμορφώνεται συνολικά το καλεντάρι. Μέχρι τώρα έχουν γίνει τα Ράλι Μόντε Κάρλο, Σουηδίας και Μεξικού. Το restart είναι στις 4-6 Σεπτεμβρίου με το Ράλι Εσθονίας ενώ στις 17-20 του ίδιου μήνα, έχουμε τη σκληρή δοκιμασία του Ράλι Τουρκίας.

Στις 15-18 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το ασφάλτινο Ράλι Γερμανίας ενώ το Ράλι Ιταλίας Σαρδηνίας τοποθετήθηκε εκ νέου στο καλεντάρι, θα διεξαχθεί 29 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου. Με το φινάλε, 19-22 Νοεμβρίου στο Βέλγιο.

Όλα αυτά ενώ η χώρα μας ευελπιστεί να μπει κι αυτή στο σωστό δρόμο, για ενδεχόμενη επιστροφή της στο WRC.

Διαβάστε επίσης:
Ο Mikkelsen δοκιμάζει τα ελαστικά της Pirelli για το WRC (video)

Πρόγευση από Ράλι Σαφάρι στο WRC 9 (video)

Kalle Rovanpera: Ο μελλοντικός πρωταθλητής του WRC (video)

The post Νέες αλλαγές στο καλεντάρι του WRC appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα