Νέα BMW ALPINA B4 BiTurbo Edition 99

Ο συνεργάτης της BMW, ALPINA, παρουσιάζει ένα μοντέλο περιορισμένης έκδοσης που βασίζεται στη B4 S. Η επονομαζόμενη BMW ALPINA B4 BiTurbo Edition 99, όπως ίσως σωστά υποθέσατε, περιορίζεται σε 99 μονάδες και είναι διαθέσιμη τόσο σε Convertible όσο και σε Coupé, με την τελευταία να προσφέρεται και με σύστημα τετρακίνησης.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ([email protected])

Για την ειδική αυτή έκδοση, η ALPINA αξιοποίησε τη συνεργασία της με την Akrapovic,

προσφέροντας 12 επιπλέον ίππους από τον εν σειρά εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα: 453 στο σύνολο. Σίγουρα δεν υπάρχει έλλειψη ροπής: 680 Nm είναι διαθέσιμα μεταξύ 3.000 και 4.500 rpm διευκολύνοντας το αυτόματο κιβώτιο Switchtronic διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων. Στην περίπτωση της BMW ALPINA B4S Biturbo Edition 99 Coupe με τετρακίνηση, ο εξακύλινδρος καταφέρνει να επιταχύνει το αυτοκίνητο των 1.750 κιλών σε 3.9 δευτερόλεπτα από στάση στα 100 km/h. Τα 65 λιγότερα κιλά της πισωκίνητης εξοικονομούν 3 δέκατα του δευτερολέπτου, ενώ το σχεδόν δυο τόνων convertible χρειάζεται 4,3 δευτερόλεπτα. Και οι τρεις εκδόσεις τα 300 km/h σε τελική ταχύτητα, με τους συγκεκριμένους αριθμούς να κυμαίνονται μεταξύ 303 και 306 km/h.

Εκτός από την αύξηση των επιδόσεων, η BMW ALPINA B4 Edition 99 προσφέρει μερικές εντυπωσιακές μαύρες λεπτομέρειες, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν με ματ απόχρωση κατόπιν παραγγελίας. Οι 99 μονάδες εγκαταλείπουν το εργοστάσιο είτε σε μπλε ALPINA, Sapphire Black, Mineral White, Fire Orange ή Grigio Medio. Τα νέα μοντέλα της BMW ALPINA B4 S EDITION 99 είναι διαθέσιμα για άμεση παραγγελία, με τις παραδόσεις τους να ξεκινούν από το 2ο τρίμηνο του 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα