Μία SLS AMG Gullwing για κακούς

Η Mercedes-Benz SLS AMG Gullwing είναι ένα πανέμορφο, επιβλητικό αυτοκίνητο, που συνδυάζει αποτελεσματικά γοητεία και δυνατότητες. Για τον βελτιωτικό οίκο Kicherer όμως, αποτελεί αγαπημένο πεδίο πειραματισμού αφού έχει δημιουργήσει ουκ ολίγες προτάσεις.

Η πιο πρόσφατη από αυτές, αφορά στην «Supercharged GT» που ίσως αποτελεί το πιο «κακό» της δημιούργημα. Φυσικά όχι σε εμφάνιση

ή ποιότητα αλλά σε διαθέσεις, χάρη στην επιβλητική μαύρη ματ στολή του και τις πολλές αισθητικές επεμβάσεις που κάνουν την SLS AMG ακόμα πιο επιθετική στην όψη.











Με σπέσιαλ ελαφριού κράματος αλουμινίου τροχούς 20 ιντσών εμπρός και 21 πίσω με τη κωδική ονομασία RS-1, χειροποίητη γρίλια και νέο σπόιλερ από ανθρακονήματα στο εμπρός μέρος, χρήση ανθρακονημάτων σε διάφορα ακόμα σημεία του αμαξώματος, αεραγωγό στο καπό, πίσω διαχύτη και σπορ απολήξεις εξατμίσεων.

Βέβαια η Kicherer δεν είναι από τους οίκους που περιορίζονται μόνο στην αισθητική, επεμβαίνει και στην ουσία. Πειράζοντας την ηλεκτρονική χαρτογράφηση του V8 κινητήρα της Mercedes και με τη χρήση συστήματος υπέρ-τροδοφότησης, έχει ανεβάσει την ισχύ στα 700 άλογα και τη ροπή στα 840 Nm!

Έτσι τα 0-100 επιτυγχάνονται σε μόλις 3.4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 300 χιλιόμετρα την ώρα αφού ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος αφαίρεσε το ηλεκτρονικό περιοριστή ταχύτητας του οποίου είναι δέσμιο το μοντέλο παραγωγής.

Με το πάτημα ενός κουμπιού ο κάτοχος της Supercharged GT μπορεί να τη σηκώσει ή να την ανεβάσει από το έδαφος κατά 30 mm ενώ στο εσωτερικό, υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης ανθρακονημάτων στη κεντρική κονσόλα, το πίσω μέρος των καθισμάτων, τις πόρτες αλλά και το καντράν. Λεφτά να έχεις…











Επιμέλεια; Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Keywords
Τυχαία Θέματα