Με υβριδική τεχνολογία η επόμενη Alfa Romeo 8C

Η Alfa Romeo, όπως όλα δείχνουν ετοιμάζει τη νέα γενιά του συναρπαστικής σχεδίασης διθέσιου μοντέλου της 8C, που εάν αληθεύουν οι φήμες, αναμένεται να διαθέτει έναν υβριδικής τεχνολογίας κινητήρα που θα προσφέρει επιδόσεις αντάξιες μίας Ferrari.

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Τον περασμένο Ιούνιο, δια στόματος του τέως Διευθύνοντος Συμβούλου, Sergio Marchionne, είχε αναφερθεί ότι στα μελλοντικά

πλάνα της FCA βρίσκεται και το λανσάρισμα της νέας Alfa Romeo 8C. Τα βασικά χαρακτηριστικά του ιταλικού supercar εντοπίζονται στην ύπαρξη ενός carbon μονοκόκ πλαισίου, αλλά και στην τοποθέτηση στο κέντρο, και όχι εμπρός, του γνωστού από την Giulia Quadrifoglio, V6 twin-turbo κινητήρα 2,9 λίτρων. Μπορεί στο ήδη υπάρχον μοντέλο, το αλουμινένιο σύνολο να αποδίδει 510 ίππους, αλλά με τη βοήθεια κάποιων βελτιώσεων, η ισχύς θα ξεπεράσει τους 600 ίππους. Αλλά στους υπεύθυνους της φίρμας από το Arese δεν αρκεί αυτό. Υπάρχει λοιπόν η πιθανότητα να τοποθετηθεί και ένας ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος θα «χαρίσει» στην ιταλίδα καλλονή επιπλέον 200 ίππους, αγγίζοντας τους 800.

Για να αντιληφθείτε καλύτερα το παραπάνω νούμερο, σημειώστε ότι η νέα Ferrari 488 Pista αποδίδει 720 ίππους. Εκρηκτικές αναμένεται να είναι και οι επιδόσεις, με το 0-100 km/h να επιτυγχάνεται σε χρόνο κάτω από 3,0 δευτερόλεπτα. Εκτός των παραπάνω, η νέα Alfa Romeo 8C θα διαθέτει και το Chassis Domain Control, μία μονάδα η οποία ενσωματώνει τις ενέργειες του ESC, του συστήματος Torque Vectoring και των ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αναρτήσεων. Τέλος, η παραγωγή της νέας 8C θα ξεκινήσει μετά το 2020, ενώ δεν θα ξεπεράσει τα 1.000 κομμάτια.

Keywords
Τυχαία Θέματα