Με υβριδικές εκδόσεις το νέο Peugeot 308

Η νέα γενιά του «308» αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2021 και θα περιλαμβάνει πληθώρα εκδόσεων και κινητήρων.

Ήδη έχουν συμπληρωθεί επτά χρόνια παρουσίας του Peugeot 308, με τον Γάλλο κατασκευαστή να ετοιμάζει τη νέα γενιά του. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο αντικαταστάτης του θα λανσαριστεί το επόμενο φθινόπωρο, αρχικά σε πεντάθυρη έκδοση, ενώ θα ακολουθήσει

το 2022 και η station wagon. Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η σχεδίαση του γαλλικού χάτσμπακ θα διαθέτει αρκετά στοιχεία που γνωρίζουμε από τα  πρόσφατα 208 και 508, χωρίς όμως να τονίζουν κάτι επιπλέον.Το νέο Peugeot 308 θα βασίζεται σε μία εξελιγμένη βερσιόν της αρχιτεκτονικής EMP2, χάρη στην οποία θα μπορεί να φιλοξενεί θερμικά σύνολα βενζίνης και diesel, ενώ από τη γκάμα δεν θα λείπουν υβριδικές εκδόσεις, είτε ως mild-hybrid, είτε ως plug-in hybrid.

Για την τελευταία να αναφέρουμε ότι θα διαθέτει έναν βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων που θα συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ τοποθετημένο στον εμπρός άξονα, ενώ θα υπάρχει και μία πιο σπορ έκδοση. Αυτή θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες προσφέροντας συνδυαστική ισχύ κοντά στους 300 ίππους, όντας ο αντικαταστάτης του 308 GTi, ενώ για την εξέλιξή του υπεύθυνο θα είναι το τμήμα της Peugeot Sport. Πιθανότατα σημαντικές αλλαγές θα υπάρχουν και στο εσωτερικό, με την υιοθέτηση του i-Cockpit που περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων και αναβαθμισμένο infotainment, ενώ αναμένεται και ένα πλουσιότερο επίπεδο συστημάτων υποβοήθησης.

The post Με υβριδικές εκδόσεις το νέο Peugeot 308 appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα