Με πάνω από 400 PS η νέα Mercedes-AMG A45

15:41 3/4/2018 - Πηγή: NewsAuto

Με αγριεμένη εμφάνιση, κορυφαία απόδοση, ήχο που ξεσηκώνει και οδηγικό χαρακτήρα που αναστατώνει, η μικρή Mercedes-AMG A45 έκρυβε μεγάλες χαρές για τον οδηγό της και δυσάρεστες εκπλήξεις για τον ανταγωνισμό της. Όπως δηλώνει το αφεντικό της γερμανικής εταιρείας, Tobias Moers, η νέα γενιά της A-Class θα διαθέτει ακόμα πιο άγρια «ένστικτα».

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Με 381 ίππους, δεν την έλεγες και

αδύναμη την Mercedes-AMG A45. Τουναντίον μαζί με το Audi RS3 κανένα άλλο hot hatch στην κατηγορία των 2,0-2,5 λίτρων δεν στεκόταν δίπλα της. Και όμως, οι μηχανικοί της AMG αποφάσισαν να ανεβάσουν και πάλι τον πήχη.

Σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξη του υπεύθυνου της AMG, Tobias Moers, σε αμερικάνικο έντυπο, στο περιθώριο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, η νέα A45 θα εφοδιάζεται με ένα νέο δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο, το οποίο θα είναι ικανό να αποδίδει μέγιστη ισχύ πάνω από 400 PS, χωρίς καμία ηλεκτρική βοήθεια. Η παραπάνω ισχύς θα μεταφέρεται, χάρη στο σύστημα 4MATIC και στους τέσσερις τροχούς, πιθανότατα μέσω του διπλοσύμπλεκτου αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων DCT.

Παρά τα πολύ εντυπωσιακά νούμερα ιπποδύναμης, ο Moers δήλωσε ότι η νέα A45 θα διαθέτει ένα πλήρες πακέτο. «Η μεγάλη ιπποδύναμη δεν είναι το Α και το Ω ενός αυτοκινήτου. Αυτό που είναι σημαντικό είναι η ικανότητά του τόσο σε καθημερινή χρήση, όσο και περιβάλλον πίστας». Τέλος, ο Moers επιβεβαίωσε την ύπαρξη και της πιο «light» από άποψης ιπποδύναμης έκδοσης της AMG A-Class, με τον κωδικό A35, που θα διαθέτει σύστημα τετρακίνησης και έναν turbo κινητήρα 2,0 λίτρων, ο οποίος θα αποδιδει περισσότερους από 300 PS.

Keywords
Τυχαία Θέματα