Λόγω COVID-19 δεν θα δώσει το παρόν το VW ID.R στο Goodwood

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί το Goodwood SpeedWeek και λίγα 24ωρα πριν, η VW ακύρωσε τη συμμετοχή του ID.R για να μην εκθέσει στον κίνδυνο του COVID-19 των εργαζομένων της.

Δεν θα είναι τελικά το ID.R στο Goodwood SpeedWeek αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί από την Volkswagen Motorsport, η οποία ελπίζει να επιστρέψει στο Goodwood του 2021.

Στο

Goodwood SpeedWeek, που θα πραγματοποιηθεί στη Νότια Αγγλία από τις 16 έως και τις 18 Οκτωβρίου, η VW θα παρουσίαζε το ID.R στο πλαίσιο της εκδήλωσης που για πρώτη φορά θα γίνει χωρίς κόσμο και θα μεταδοθεί διαδικτυακά. Ωστόσο, η VW Motorposrt, προκειμένου να μην θέσει σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων της εκθέτοντάς τους στον κίνδυνο του Κορονοϊού, αποφάσισε να ακυρώσει τη συμμετοχή της. Για την απόφαση αυτή έπαιξε σημαντικό ρόλο η αύξηση του ρυθμού μετάδοσης του ιού, όπου τις τελευταίες μέρες μοιάζει να καλπάζει- όχι μόνο στην Αγγλία αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Έτσι λοιπόν, η ομάδα των περίπου 30 εργαζόμενων στη Volkswagen Motorsport που είχε προγραμματιστεί να παρακολουθήσει τη συγκεκριμένη διοργάνωση του Goodwood τελικά δεν θα παρουσιαστεί. «Λυπούμαστε βαθιά που δεν είμαστε σε θέση να παρευρεθούμε στο Goodwood φέτος αλλά η υγεία των υπαλλήλων μας είναι υψίστης σημασίας», λέει ο Sven Smeets, Διευθυντής της Volkswagen Motorsport. «Μετά από μεγάλες εσωτερικές συζητήσεις, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή είναι η σωστή απόφαση με βάση τα δεδομένα του ρυθμού εξάπλωσης του COVID-19. Κρίναμε πως δεν είναι ζωτικής σημασίας το να έρθει μια τόσο μεγάλη ομάδα από τη Γερμανία στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε μια στιγμή που τα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορανοϊού αυξάνονται σημαντικά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Παρόλο που δεν είμαστε σε θέση να παρευρεθούμε, ευχόμαστε στους διοργανωτές και στους πολλούς συμμετέχοντες στο SpeedWeek μια επιτυχημένη εκδήλωση και πραγματικά ελπίζουμε ότι μπορούμε να αγωνιστούμε ξανά στο Goodwood το 2021 υπό διαφορετικές συνθήκες. Αυτό το Σαββατοκύριακο, όλοι θα παρακολουθούμε τη ζωντανή μετάδοση από το σπίτι».

Δείτε ακόμα:

Tι κρύβει η πινακίδα “COVID-19” σε μια πολυτελή BMW εγκαταλελειμμένη στο αεροδρομίο της Αδελαΐδας; 

Το ρεκόρ του VW ID.R. στην ανάβαση Tianmen από τη θέση του οδηγού (video)

Το πρώτο αγωνιστικό VW Golf MK8

The post Λόγω COVID-19 δεν θα δώσει το παρόν το VW ID.R στο Goodwood appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα