Lancia Gamma HF Integrale με 375 ίππους!
Η Lancia επαναφέρει το θρυλικό όνομα HF Integrale στη νέα ηλεκτρική Gamma, με δύο ηλεκτροκινητήρες, τετρακίνηση και 375 ίππους, συνδέοντας το αγωνιστικό παρελθόν της με το ηλεκτρικό μέλλον.
Η Lancia επαναφέρει ένα από τα πιο εμβληματικά ονόματα στην ιστορία της με τη νέα
Η νέα Gamma HF Integrale κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια και χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, δημιουργώντας σύστημα τετρακίνησης. Η συνολική ισχύς φτάνει τους 375 ίππους, καθιστώντας την συγκεκριμένη έκδοση το ισχυρότερο μοντέλο στη νέα γκάμα της Lancia.
Η επιλογή της ονομασίας HF Integrale έχει ιδιαίτερη σημασία για την ιταλική μάρκα. Το όνομα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη Delta HF Integrale και τη μεγάλη αγωνιστική παράδοση της Lancia στα ράλι. Η σύγχρονη εκδοχή, ωστόσο, αφήνει πίσω τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και αξιοποιεί τις δυνατότητες της ηλεκτροκίνησης, διατηρώντας παράλληλα τον προσανατολισμό στις επιδόσεις.
Η Gamma βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium του ομίλου Stellantis και έχει μήκος 4,67 μέτρα. Η σχεδίασή της ακολουθεί τη λογική ενός fastback crossover, συνδυάζοντας δυναμική εμφάνιση με τους χώρους και την πρακτικότητα που απαιτεί ένα σύγχρονο οικογενειακό αυτοκίνητο. Η παραγωγή της θα πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Stellantis στο Melfi της Ιταλίας.
Στην κορυφαία HF Integrale, η τετρακίνηση δεν λειτουργεί μόνο ως στοιχείο αύξησης της πρόσφυσης, αλλά αποτελεί βασικό μέρος της δυναμικής φιλοσοφίας του μοντέλου. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες επιτρέπουν την ανεξάρτητη διαχείριση της κίνησης στους δύο άξονες, ενώ η υψηλή ισχύς προσφέρει στη Gamma έναν σαφώς πιο σπορ χαρακτήρα.
Παρά τις επιδόσεις, η Lancia δεν εγκαταλείπει την έμφαση στην αυτονομία. Η τετρακίνητη Gamma HF Integrale αναμένεται να προσφέρει αυτονομία έως περίπου 675 χιλιόμετρα, ενώ οι πισωκίνητες ηλεκτρικές εκδόσεις της Gamma θα μπορούν να φτάσουν έως περίπου τα 740 χιλιόμετρα.
Η νέα Gamma θα διατίθεται και με υβριδικό σύστημα κίνησης, ενώ στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται η HF Integrale. Με αυτόν τον τρόπο η Lancia επιχειρεί να καλύψει διαφορετικές ανάγκες, από την καθημερινή μετακίνηση και την αποδοτικότητα έως τις υψηλές επιδόσεις.
Η επαναφορά του HF Integrale δεν περιορίζεται μόνο στη Gamma. Η Lancia έχει ήδη παρουσιάσει την Ypsilon HF, ενώ η ίδια ονομασία αναμένεται να αποτελέσει βασικό στοιχείο της νέας σπορ ταυτότητας της μάρκας. Έτσι, τα δύο γράμματα και η λέξη Integrale αποκτούν ξανά θέση στη γκάμα, αυτή τη φορά μέσα σε ένα εντελώς διαφορετικό τεχνολογικό περιβάλλον.
Η νέα Lancia Gamma HF Integrale αποτελεί, ουσιαστικά, τη σύνδεση δύο εποχών. Το όνομα που κάποτε ταυτίστηκε με τους αγώνες ράλι επιστρέφει σε ένα ηλεκτρικό μοντέλο 375 ίππων, με δύο μοτέρ και τετρακίνηση, δείχνοντας τον τρόπο με τον οποίο η ιταλική μάρκα επιχειρεί να μεταφέρει το αγωνιστικό της DNA στη νέα εποχή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
Πρώτη επαφή με το νέο Hyundai Tucson στην Ολλανδία (+video)
Το ανανεωμένο Leapmotor C10 βελτιώθηκε σε τεχνολογία
Εντατικές δοκιμές για την αγωνιστική Toyota Celica (+video)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Ιστορική ανατροπή: Η βενζίνη κάτω από το 50% παγκοσμίως – Τι γίνεται στην Ελλάδα
- F1 GP Μπαχρέιν: Ο Αντονέλι πρώτος στο FP3
- Η ελληνική Porsche που έγινε σταρ της τηλεόρασης, έσπασε τα ρεκόρ αλλά έμεινε στα αζήτητα -Γιατί δεν έδωσε κανείς ούτε 10.000 ευρώ για να την αποκτήσει
- Συγκριτική δοκιμή: Nissan Micra 52 kWh Vs Opel Corsa 51 kWh
- Έγινε 10 ετών και του χάρισαν Ferrari 599 GTO αξίας $1,6 εκατομ.
- Formula 1, Grand Prix Μπαχρέιν: Ταχύτερος ο Antonelli στην τελευταία πρόβα της Σεπάνγκ
- Ο Stefano Domenicali αποκάλυψε τι θα γίνει με τους αγώνες σε Κατάρ και Άμπου Ντάμπι
- Έσκασε λάστιχο με 286 km/h - Το Model S έγινε κομμάτια [video]
- Formula 1: Κανονικά η διεξαγωγή των αγώνων σε Κατάρ και Άμπου Ντάμπι
- Αθήνα: «Νεκρώνει» το κέντρο για 7 ώρες εξαιτίας αγώνα δρόμου και περιπάτου
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsAuto
- Τελευταία Νέα NewsAuto
- Lancia Gamma HF Integrale με 375 ίππους!
- Ιστορική ανατροπή: Η βενζίνη κάτω από το 50% παγκοσμίως – Τι γίνεται στην Ελλάδα
- F1: Θα διεξαχθούν κανονικά τα GP σε Καταρ και Αμπου Νταμπι
- Ποια ηλεκτροκίνηση; Η GM παρουσίασε νέο diesel- θηρίο 8.300 κυβικών!
- F1 GP Μπαχρέιν: Ο Αντονέλι πρώτος στο FP3
- Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα την Κυριακή – Πού και ποιες ώρες
- AUTO ATHINA 2026 powered by ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια
- Το Lanzante 95-59 φορά πτέρυγα McLaren και γίνεται «όπλο» πίστας
- Πως θα σας φαινόταν μια Yamaha Tenere 700, ελαφρύτερη κατά 47 κιλά;
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Chery: Νέο αυτοκίνητο με 12ετή εγγύηση και δωρεάν service – Νέες προωθητικές ενέργειες
- Η Venuum κοίταξε τη Lamborghini Revuelto και είπε, “θέλει κι άλλο”
- Μόλις έγινε 10 ετών – Και πήρε για δώρο ένα ...
- Αθήνα: «Νεκρώνει» το κέντρο για 7 ώρες εξαιτίας αγώνα δρόμου και περιπάτου
- Νέο Ford Transit City: Πολύτιμος σύμμαχος του επαγγελματία για μειωμένο κόστος μετακίνησης
- 1000 Miglia Experience Greece: Στον δρόμο προς τον τερματισμό…
- Έσκασε λάστιχο με 286 km/h - Το Model S έγινε κομμάτια [video]
- Έγινε 10 ετών και του χάρισαν Ferrari — ούτε καν την πρώτη του!
- Συγκριτική δοκιμή: Nissan Micra 52 kWh Vs Opel Corsa 51 kWh
- Η κινεζική μάρκα που δίνει δωρεάν service για τρία ...



