Κορωνοϊός: Πόσο κοντά είμαστε στα sms και το νέο ωράριο στα κέντρα διασκέδασης

09:00 5/8/2020 - Πηγή: NewsAuto

Στην ενεργοποίηση μιας ακόμη δέσμης μέτρων προχώρησε χθες το κυβερνητικό επιτελείο, ανεβάζοντας κι άλλο την επιφυλακή απέναντι στον κορωνοϊό, με παρεμβάσεις που θα ισχύσουν τόσο για το δημόσιο, όσο και για τον ιδιωτικό τομέα.

Με δεδομένο μάλιστα ότι ο Δεκαπενταύγουστος συνιστά κατά τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά την «περίοδο που ξεκάθαρα θα σας πω θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της νόσου στην πατρίδα μας», στις αποφάσεις που έλαβε χθες το Μέγαρο Μαξίμου (μετά από τις σχετικές υποδείξεις των λοιμωξιολόγων) περιλαμβάνονται τα εξής:

– Απαγορεύεται από

σήμερα, στις 7:00 το πρωί, η διέλευση από την Κακαβιά, από τις 11:00 το βράδυ έως το 7:00 το πρωί καθημερινά για να εξασφαλιστούν πιο στοχευμένοι έλεγχοι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

– Από την Δευτέρα εγκαθίσταται στο συνοριακό σταθμό μόνιμο κλιμάκιο δειγματοληπτικών ελέγχων με τη συμμετοχή υγειονομικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και του ΕΟΔΥ και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Ηπείρου.

– Επίσης από την Κυριακή 16 Αυγούστου όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Αλβανία, δηλαδή από την Κακαβιά, υποχρεούται σε 7ήμερη κατ’ οίκον απομόνωση η οποία και θα ελέγχεται σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με την διεύθυνση που έχει δηλώσει στο PLF το οποίο είναι υποχρεωμένος να συμπληρώσει οποιοσδήποτε μπει στη χώρα.

– Παρατείνεται το όριο των 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, σε γάμους, βαφτίσια, κηδείες ως τις 31/8/20. Το όριο αφορά τόσο στο χώρο τέλεσης του μυστηρίου όσο και στο χώρο δεξιώσεων.

– Αρμόδια κλιμάκια στέλνονται σε εντατικούς ελέγχους σε εργοστάσια τροφίμων σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και σε συνεννόηση με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Υγείας. Στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την τήρηση των κανόνων αποτροπής διασποράς του Covid-19 εντάσσεται για την επίβλεψη του τομέα της βιομηχανίας τροφίμων και ο ΕΦΕΤ προκειμένου να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ορθών βιομηχανικών πρακτικών.

– Επιπλέον, αναλόγως του επιδημιολογικού κινδύνου, πλέον θα υπάρχει η δυνατότητα περιορισμού του ωραρίου λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα με σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σήμερα νέα τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

Σημειώνεται ότι στις 9.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη -στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας- τηλεδιάσκεψη, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την οποία θα γίνει επανεκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Η άνοδος του αριθμού των νοσούντων από κορωνοϊό, ιδίως την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας, είχε ως αποτέλεσμα οι τηλεδιασκέψεις για την πανδημία να πραγματοποιούνται τουλάχιστον τρείς φορές την εβδομάδα (Δευτέρα- Τετάρτη- Παρασκευή), με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού, του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, του Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, του Προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και του Καθηγητή Επιστήμης Δεδομένων, Κίμωνα Δρακόπουλου.

Ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να προβεί και σήμερα σε νέα μηνύματα προς τους πολίτες για την πορεία της πανδημίας, όπως και την τήρηση των μέτρων κοινωνικής απόστασης έχοντας στα χέρια του τα τελευταία δεδομένα από όλη τη χώρα, όπως έπραξε, άλλωστε, και στις τελευταίες συσκέψεις για την πανδημία, όταν συνεκτιμώντας την τρέχουσα κατάσταση, παρείχε «λευκή επιταγή» στους λοιμωξιολόγους να λάβουν πρόσθετα μέτρα, αν χρειαστεί.

Πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Στη χθεσινή, αυτή αναβάθμιση της ετοιμότητας της χώρας απέναντι στην πανδημία ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ακόμη πως ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για το κοινό στις εξής περιπτώσεις:

· Χώροι γραφείων όταν υπάρχει επαφή με το κοινό, τόσο στις δημόσιες υπηρεσίες όσο και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

· Στους χώρους λατρείας.

· Στα super market και τα καταστήματα τροφίμων.

· Στα μέσα μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί.

· Στα νοσοκομεία, τα ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα.

· Στα καταστήματα λιανικής πώλησης.

· Στα φαρμακεία και κέντρα αισθητικής.

· Στους ανελκυστήρες και σε κάθε άλλο κλειστό χώρο.

· Σε καταστήματα εστίασης και γυμναστήρια.

Στο ίδιο μήκος κύματος, οι χθεσινές ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά αθροίζονται στο ήδη ενεργό πακέτο προληπτικών μέτρων, τα οποία ανακοίνωσε το κυβερνητικό επιτελείο την περασμένη Παρασκευή, παραμένοντας έκτοτε σε διαρκή επαγρύπνηση λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης των κρουσμάτων σε μια εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.protothema.gr

The post Κορωνοϊός: Πόσο κοντά είμαστε στα sms και το νέο ωράριο στα κέντρα διασκέδασης appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα